Boliden

Miljö- och analyschef

I denna roll har du det övergripande ansvaret för verksamheten med fokus på miljö-, kemikalie-, analys- och laboratorieverksamhet. Inom verksamheten arbetar totalt ca 80 personer och till din hjälp har du ett antal underställda chefer. Du rapporterar direkt till platschef och ingår i Rönnskärsledningsgrupp. 

Arbetsuppgifter

Som chef ansvarar du för avdelningens verksamhet, vilket omfattar personal- budget- och arbetsmiljöansvar. Din uppgift är att leda, samordna och följa upp verksamheterna och tillsammans med medarbetarna driva utvecklings- och kvalitetsarbete mot uppsatta mål och nyckeltal. 

Som representant i ledningsgruppen deltar du i den strategiska planeringen för utveckling av vår verksamhet och företräder Rönnskär i externa kontakter. Du deltar i såväl MBL- som löneförhandlingar och medverkar i olika styr- och arbetsgrupper på Rönnskär. Arbetsuppgifterna är av stor komplexitet och spänner över ett mycket brett område.

Utbildning/Kvalifikationer

Vi söker dig som har god samarbets- och initiativförmåga. Vi vill att du är praktiskt lagd och har förmågan att omsätta teori i praktisk handling.  

För att lyckas i tjänsten har du ett intresse för ledarskap och har god förmåga att coacha och inspirera till dina medarbetares utveckling. Vidare är du van att leda en verksamhet i utveckling och ser en utmaning i ständiga förbättringar.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

  • Civilingenjörsutbildning eller motsvarande med relevant inriktning
  • Erfarenhet av arbete inom miljöfrågor i industrin eller offentlig verksamhet
  • Flera års erfarenhet av arbete i arbetsledande befattning med personalansvar
  • Erfarenhet av ekonomiskt uppföljningsarbete och budget
  • Behärska engelska i tal och skrif

Meriterande är:

  • Kännedom om LEAN
  • Kunskaper i teambuilding
  • Kunskaper i systematiskt arbetsmiljöarbete
  • Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Monica Quinteiro, monica.quinteiro@boliden.com

Facklig information

Facklig information lämnas av Joachim Pettersson (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-77 37 45, Kim Bodén (Unionen), tfn 0910-77 37 76, Anders Wikström (Ledarna), tfn 0910-77 31 75 eller Johan Widmark (IF Metall), tfn 0910-77 32 85.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar! 

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.


Ansökan

Du lämnar din ansökan med CV via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Nina Mikaelsson, Human Resources, tfn 0910-77 32 54, E-mail: nina.mikaelsson@boliden.com

Vi vill ha in din ansökan senast den 25 mars 2018

 Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 25 mars . Arbetsort : Rönnskär

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Miljö- och analyschef