Jurek

Compliance Officer till Skandikon

Skandikon är ett av Sveriges mest erfarna outsourcingföretag inom pensionsadministration och är en oberoende tjänsteleverantör i huvudsak inom den svenska tjänstepensionsmarknaden. Skandikons arbetssätt och verksamhetssystem är helt anpassade för att hantera tillståndspliktig verksamhet. Många av våra uppdragsgivare står under Finansinspektionens tillsyn. Det innebär i praktiken att även Skandikons verksamhet står under denna tillsyn – och hanteras i enlighet med den.

 

Skandikon växer med ständigt utvecklingsfokus och söker nu en Compliance Officer som vill fortsätta att bygga och utveckla compliancefunktionen inom bolaget.

 

 

Arbetsbeskrivning:

Som Compliance Officer på Skandikon kommer du proaktivt att supporta organisationen och tillse att vi följer de lagar och regler som både vi och våra kunder omfattas av. Du kommer att driva vårt regelefterlevnadsarbete vilket bl.a. innebär att du kommer att monitorera och säkerställa regelefterlevnad, ta fram och uppdatera interna regelverk så som policies, instruktioner, riktlinjer och rutiner samt arbeta med regelverksimplementering. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för risk- och incidentprocess samt utreda ev. incidenter och risker och i de frågorna arbeta nära ledning och styrelse. Du kommer vara delaktig i projekt både avseende processer- och systemimplementeringar samt ansvara för vår ISAE-revision samt vår efterlevnad av GDPR.

 

Du kommer att arbeta i en bred roll och vara involverad i organisationens avtalsarbete samt ansvara för att tillhandahålla rådgivning och utbilda våra medarbetare. Arbetet kommer ske såväl självständigt som i grupp och projektform och du kommer även att arbeta nära ägarbolaget Skandia och deltaga på möten med Skandias compliance- och juristavdelning.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som har en svensk juristexamen och därefter omkring 5 års relevant arbetslivserfarenhet. För att lyckas i denna roll tror vi att du har tidigare erfarenhet av compliancearbete inom finans- och/eller försäkringsbranschen samt har förståelse för både IORP2 och Solvens 2. Har du erfarenhet av dataskyddsfrågor är det meriterande.

 

Du är en god kommunikatör och uttrycker dig väl både i tal och skrift. Du är noggrann och metodisk i ditt arbete och trivs med struktur och ordning och reda. Du är vidare både risk- och kvalitetsmedveten, har ett stort affärsintresse och vill arbeta i en bred roll nära verksamheten.

 

Du trivs i en mindre organisation med snabba beslutsvägar där du har en roll med mycket ansvar. Du är vidare engagerad och driven och har en vilja att utvecklas och arbeta med ständiga förbättringar tillsammans med organisationen.

 

 

Du erbjuds:

Våra medarbetare är vår största konkurrensfördel. Vi gör komplexa processer enkla och för det krävs djup kompetens och en förmåga att förbli innovativ.

 

Skandikons medarbetaridé är att vi vill kombinera affärsmässighet och dokumenterad spetskompetens med lyhördhet, initiativförmåga och ett starkt personligt engagemang till våra kunder. Vi kan i vår tur erbjuda dig en öppen och lärorik arbetsplats i och med det utpräglade samarbetet mellan avdelningarna. Vi premierar nytänkande, egna initiativ och låter våra medarbetare påverka sitt arbete. Ta chansen och sök idag och bli del av en spännande och utvecklande arbetsplats!

 

 

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Skandikon med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Karlsson på 0736905018 eller matilda.karlsson@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via email.

 

Område: Stockholm

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 mars

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Compliance Officer till Skandikon