Boliden

IT Specialist - Server och nätverk

till Aitik

På Boliden IT får du en viktig roll i att stödja verksamheten och IT-användarna med en modern och problemfri IT-miljö. IT är en central resurs i organisationen i stort vilket gör att du får inblick i många processer och därmed möjlighet att vara med och påverka. Du kommer att ha en roll med stor flexibilitet och många kontaktytor inom företaget.


Arbetsuppgifter
Dina uppgifter omfattar utformning och utveckling av Aitiks IT-system för att säkerställa att vi har de rätta lösningarna för att stötta verksamheten i områden såsom serverlösningar, databaser, nätverk, BA/BI och kamerasystem. Du planerar och genomför förändringar inom serverlösningar och nätverk inom en rad olika projekt, bland annat undersökningar, implementeringar, support- och förbättringsarbete.

Med fokus på en optimerad och säker driftmiljö för hela Aitik arbetar du innovativt och nytänkande tillsammans med interna och externa resurser för att hitta förbättringar och lösningar.

Du arbetar med och har djupa kunskaper om virtualisering samt brandväggar i levande nätverksmiljöer.

En viktig del av rollen är att föreslå och genomföra kontinuerliga förbättringar för att möta förväntningar och krav från verksamheten. Du kommer även att fungera som second line support inom ditt kompetensområde.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning med Aitik  som stationeringsort. Då företaget har verksamhet på flera orter kan resor förekomma. Beredskap och jour kan komma att ingå i uppdraget. På IT-avdelningen i Aitik arbetar idag 6 personer, på Boliden IT globalt arbetar drygt 90.


Utbildning och kvalifikationer
Vi förutsätter att du delar våra grundläggande, värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

För att lyckas i den här rollen har du redan erfarenhet av att arbeta som tekniker inom IT. Du är van att hantera affärskritiska realtidssystem och har kompetens inom servrar, nätverk, WMware och säkerhetsteknik. Du förstår vad det innebär att driva serverlösningar och nätverk med många användare. Du tar ansvar för din uppgift, tar tag i det som behöver göras och ser till att slutföra.

Erfarenhet från industriella miljöer och Cisco-baserade nätverk är meriterande.

Du har relevant akademisk examen eller erfarenhet vi bedömer likvärdig. Du talar och skriver svenska och engelska flytande.

Körkort B som inkluderar manuell växellåda är ett krav.


Information
För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta sektionschef IT Aitik, Björn Nutti, +46 970 72 96 77, bjorn.nutti@boliden.com

Facklig information
Facklig information lämnas av Andreas Mårtensson (Unionen) +46 910 77 42 39, Holger Rilinger (SACO) +46 910 70 57 59 eller Peter Markström (Ledarna) +46 910 77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan
Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt men senast 20 SeptemberAnsök nu

Sista ansökningsdag : Om 22 timmar . Arbetsort : Gällivare . Publicerat : 31 augusti

Kategorier : Data & IT Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb IT Specialist - Server och nätverk