Boliden

Arbetsmiljösamordnare

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Idag består Bolidenområdet av ett anrikningsverk och guldlakverk i Boliden, och fyra närliggande gruvor. Antal anställda på Bolidenområdet är idag ca 600 personer.

Arbetsuppgifter

Som Arbetsmiljösamordnare för Bolidenområdet har du uppdraget att vara ett affärsmässigt stöd till våra avdelningar i arbetsmiljöfrågor samt att driva utvecklingen av arbetsmiljöarbetet inom området mot gemensamt uppsatta mål. Det innebär att du kommer att arbeta med bla: • Samordna gemensamma arbetsmiljöfrågor inom Bolidenområdet • Stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet i syfte att skapa en säker och hälsosam arbetsmiljö på våra avdelningar ex. att agera stöd vid riskanalyser, avvikelserapportering osv. • Driva och utveckla det förebyggande säkerhets och arbetsmiljöarbetet • Arbetsmiljölagstiftning och lagefterlevnad • Utbildningar inom arbetsmiljöområdet • Brandskyddsfrågor • Ronder, revisioner och arbetsmiljörapportering I rollen ingår också att leda ett nätverk inom arbetsmiljö för området samt att ingå i de nätverk som är aktuella för arbetets utförande. Det ingår också att delta i samt bistå vid externa kontakter med myndigheter, branschorganisationer, leverantörer, studiebesök. Du förväntas också vid förfrågan kunna föredra ärenden för områdets ledningsgrupp. Deltagande i koncern-/affärsområdesgemensamma Arbetsmiljöprojekt kan förekomma. Du kommer att rapportera till chefen för HR, Arbetsmiljö & Kvalitet i Bolidenområdet. Tjänsten avser en tillsvidareanställning. Arbetstiden är kontorsarbetstid.

Utbildning/Erfarenhet

Ett krav är att du har högskoleexamen inom arbetsmiljö, eller annan högskoleutbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig samt att du har några års erfarenhet av kvalificerat brett arbetsmiljöarbete, där arbetsmiljölagstiftning, systematiskt arbetsmiljöarbete och riskanalyser ska vara några av erfarenhetsområdena. Erfarenheter av brandskyddsfrågor och/eller erfarenheter inom området organisatorisk och social arbetsmiljö är meriterande. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. En god datorvana samt b-körkort är ett krav. I tjänsten ingår resor till våra avdelningar inom Bolidenområdet. Tjänsten är placerad i Boliden. Vi söker dig med en personlig mognad, som är drivande och har ett strukturerat arbetssätt. Du har en utpräglad förmåga att skapa goda relationer på olika nivåer i organisationen, bygga nätverk och att arbeta kundorienterat. Vi vill att du entusiasmeras av att arbeta med arbetsmiljö och ser områdets potential att bidra till vår verksamhets framgång och arbetar målinriktat. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvar och engagemang. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet, erfarenheter m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta HR & HSQ-chef Cecilia Sundell, tfn 0910- 70 5993.

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för en jämställd arbetsplats och välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Maria Lagerhielm, Human Resources, tfn 0910-77 40 95

Vi vill ha in din ansökan senast den 30 april 2018.

 Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 30 april . Arbetsort : Boliden

Kategorier : Övrigt


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Arbetsmiljösamordnare