Avesta kommun

Vikarierande undersköterska till Baldersgården

Sista ansökningsdag

2022-08-17

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Emelie Ahlm

Vikarierande Enhetschef

0226-645253

emelie.ahlm@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

Om arbetsplatsen

 

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Omsorgsförvaltningen arbetar efter värdegrunden att alla människor vi möter har samma värde och är unika. Inom förvaltningen finns IFO, LSS-verksamhet, socialpsykiatri, hälso- och sjukvård, hemtjänst och särskilda boenden. Här arbetar ca 800 medarbetare som dygnet runt finns till för våra målgrupper.

 

Inom omsorgen i Avesta pågår en utveckling för att både öka kvaliteten i vården och förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare. De delade turerna är borta sedan länge och vi tillämpar heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet. Eftersom arbetet i vården ofta är tungt och krävande strävar vi efter scheman som följer forskningen när det gäller hållbarhet för medarbetarna.

 

Nu minskar vi också timanställningarna och rekryterar fler tillsvidareanställda. På det sättet får våra brukare möta färre olika personer och tryggheten i anställningen ökar för våra medarbetare. Vi har också delat in kommunen i olika samplaneringsområden vilket innebär att våra medarbetare täcker frånvaro på färre enheter. Just nu söker vi undersköterskor till det samplaneringsområde som omfattar de särskilda boendena Baldersgården och Baldershage i centrala Avesta.

 

Baldersgården inrymmer fler olika verksamheter; särskilt boende, demensboende, servicehus, terapiverksamhet och förskola. Vi arbetar med att skapa en så hemlik miljö som möjligt för varje enskild individ och lägger stor vikt vid den enskildes vilja, önskemål och behov.

 

Här finns möjligheten att göra skillnad, både genom att utvecklas som undersköterska men också att utveckla verksamheten för att möta framtidens behov inom omsorgens särskilda boende. Vill du anta utmaningen? Välkommen med din ansökan!

 

Arbetsuppgifter

Som undersköterska på Baldersgården och avdelning Sagalunden är ditt övergripande mål att ge omsorg av högsta kvalitet. Dina arbetsuppgifter innebär att vara ett stöd till de äldre, så att de kan leva sitt liv så som de önskar. Hos oss ska de boende få en meningsfull dag och det är din insats och engagemang som gör skillnad.

 

Du arbetar efter genomförandeplanen som finns för varje brukare, personlig omvårdnad som av- och påklädning, hygien, hjälp vid matsituationer och behjälplig vid sociala aktiviteter. Medicinsk omvårdnad på delegering från sjuksköterska förekommer också.

 

Vi arbetar med helheten och därför samarbetar vi med andra professioner så som sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut, men även med anhöriga och andra viktiga personer för den boende hos oss.

 

Arbetet är delvis fysiskt ansträngande med tyngre lyft och förflyttningar. Du kommer att arbeta både dag, kväll och helg. Du anställs i omsorgsförvaltningen med placering på Baldersgården, men samplaneringen innebär att du ibland tjänstgör på Baldershage och även inom övriga samplaneringsområden.

 

Kvalifikationer

Vårt arbete handlar om att göra skillnad för andra människor. Det är därför viktigt att du har förmåga att kunna sätta dig in i andra människors situation och behov, samt har förståelse för hur viktigt det är att varje person är delaktig och har inflytande över sin vardag. De boende står i fokus för arbetet vilket kräver att du är engagerad, serviceinriktad och visar respekt i alla dina möten.

 

Du har en godkänd undersköterskeutbildning och tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete. Sagalunden har 6 platser för personer med demenssjukdom. Vi ser därför gärna att du har kunskaper och gärna erfarenheter av demensvård.

 

Du är flexibel och ser arbetsglädje i att hitta lösningar som en verksamhet behöver för att utvecklas på bästa sätt.

 

Du har god kunskap om social dokumentation med erfarenhet av sammanfattning av daganteckningar och upprättande av genomförandeplaner. Vi använder oss av Lifecare, IBIC, Senior Alert, BPSD och kontaktmannaskap. Det är även meriterande om du har erfarenhet av ombudsuppgifter såsom social dokumentation, beställning av hygienartiklar eller mat.

 

Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera med olika parter samt att arbeta med dokumentation krävs goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till: 2023-06-04

Referensnummer: C97420/2022

 

Övrigt

Vi inom Avesta Kommun månar om våra anställda. Du som har en tillfällig anställning på Avesta kommun har fri tillgång till personalgym, upp till 12 fria bad i något av kommunens badhus varje år samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt. Vid längre tillfällig anställning, över 6 månader gäller även Friskvårdstid och friskvårdsbidrag.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 Ansök nu

 

 

 

Sista ansökningsdag : 17 augusti . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 3 augusti

Kategorier : Offentliga jobb Undersköterska


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Vikarierande undersköterska till Baldersgården