Avesta kommun

Vikarierande fältassistent

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

 

Socialtjänsten inom Avesta kommun arbetar inom många områden för att skapa goda förutsättningar för kommunens medborgare. I detta ingår arbetet med ungdomars psykiska hälsa och där har våra fältassistenter en viktig roll i att fånga upp, finnas närvarande och bedriva förändringsarbete på ungdomarnas arenor.

 

Nu söker vi en vikarierande fältassistent till vår grupp bestående av 4 fältassistenter. Vi arbetar även i nära samarbete med Ungdomsmottagningen Höjden.

 

Vill du vara med och bidra med det här viktiga arbetet? Välkommen med din ansökan redan idag!

 

 

Arbetsuppgifter

Som fältassistent arbetar du uppsökande bland ungdomar på platser där de tillbringar sin tid. Ditt arbetsfält är således både ute på stan, i skolor, fritidsgårdar men också på nätet. Du rör dig bland ungdomarna och skapar relationer som bygger på frivillighet, tillit och respekt. I rollen ingår att identifiera behovet av stödinsatser för de ungdomar du möter. Att vara ögon och öron men också stå på ungdomarnas sida och bidra till ett positivt förändringsarbete med fokus på deras bästa.

 

Fältarbetet kan ske på både grupp- och individnivå och du möter ofta många olika kulturer. Du kommer att samverka med polis, skola, fritid och föreningar. Du kommer även arbeta tillsammans med övriga kollegor inom öppenvården och i nära samarbete med kommunens alla ungdomsmottagningar och kuratorer. Du förväntas medverka aktivt i fältgruppens utvecklingsarbete och kvalitetssäkring av verksamheten.

 

Arbetet är schemalagt dag/kväll och helg.

 

 

Kvalifikationer

Du har en eftergymnasial utbildning mot socialt arbete, beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar samt utbildning i motiverande samtal eller föräldrastöd är meriterande.

 

Vi söker dig som har ett stort intresse kring ungdomars hälsa och livssituation. Det är viktigt att du har förmågan att lyssna, samtala och arbeta utifrån ungdomens behov. Då en stor del av arbetet består i att prata med ungdomar behöver du vara bra på att bemöta olika människor och kunna anpassa ditt sätt att kommunicera utifrån den du möter, såväl individuellt som i grupp. Tidigare erfarenhet från arbete med gruppverksamheter är meriterande. Du har god förmåga att få andra att lyssna och kunna agera på ett övertygande sätt som motiverar till positiv förändring.

 

Dokumentation och kommunikation ingår i arbetet och du behöver därför kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket. Kunskaper i andra språk är meriterande.

 

Körkort är ett krav.

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till: 2020-07-31

Referensnummer: C34023/2019

 

 

Övrigt

Förmåner

Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2020-01-26

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Fältassistent

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Roland Lindén

Enhetschef

0226-645388

roland.linden@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 26 januari . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 13 januari

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap Övrigt


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Vikarierande fältassistent