Avesta kommun

Vik. förskollärare till Norra förskoleområdet

Om arbetsplatsen

Norra förskoleområdet består av förskolorna Triangeln i Fors, Tallåsen i By samt Rödluvan i Horndal. Vi söker förskollärare till alla tre förskolor:

 

Förskolan Rödluvan i Horndal byggdes 2015 och ligger ca. 2,5 mil utanför Avesta har fyra avdelningar och där det arbetar utbildade förskollärare och barnskötare. Två avdelningar för åldrarna 1-3 och två för åldrarna 3-5 och avdelningarna har ett nära samarbetar med varandra.

 

Förskolan Triangeln har fyra avdelningar. Två avdelningar för åldrarna 1-3 och två för åldrarna 3-5 där det arbetar utbildade förskollärare och barnskötare. Avdelningarna med samma åldrar samverkar i viss utsträckning med varandra genom tvärgrupper någon dag i veckan.

 

Förskolan Tallåsen i By ca. 1,5 mil utanför Avesta är en förskola med två avdelningar där det arbetar utbildade förskollärare och barnskötare. En små- och en syskonavdelning som har ett nära samarbete med varandra. Förskolan ligger i samma byggnad som förskoleklass och skolan vilket gör att det blir ett bra och nära samverkan däremellan.

 

Arbetsuppgifter

Som förskollärare i vårt områden tar du ansvar för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen ; Lpfö18

Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet så att utveckling sker. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.

 

Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor i lek, lärande och utveckling.

Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten.

Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar, hämta och lagra information i olika system.

 

Kvalitet är viktigt för oss och som förskollärare i Norra förskolområdet har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån åtta stycken målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention.

 

Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet. Ledningen för området samverkar i hög grad med Krylbo/Karlbo förskoleområde och har fördelat de administrativa och pedagogiska arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt för att finnas tillgängliga i högre grad. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun.

 

Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.

 

Kvalifikationer

Du har en förskollärarutbildning med tillhörande legitimation.

Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.

Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

 

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

 

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.

 

Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.

Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-04-03

Tjänsten på Triangeln är från 3/4, Rödluvan och Tallåsen är från mitten på augusti.

Om erforderliga beslut fattas

Tidsbegränsad till: 2024-06-09

Referensnummer: C129267/2023

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2023-03-27

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i förskola/Förskollärare

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

3

 

Kontakt

Alexandra Hållén

Rektor

0226-645615

alexandra.hallen@avesta.se

 

Kontakt

Jenny Johansson

biträdande rektor

0226-64 58 30

jenny.johansson@avesta.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 13 mars

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Vik. förskollärare till Norra förskoleområdet