Avesta kommun

Timvikarier till vård och omsorg

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Arbetet med att ta hand om våra äldre och ge stöd till dem som lever med olika typer av funktionsnedsättningar är ett av kommunens viktigaste. Ett arbete, där du tillsammans med goda arbetskamrater, är med och gör skillnad för andra människor varje dag.

Arbetet hos oss innebär många olika möjligheter och stor variation. Att arbeta som timvikarie innebär arbete inom våra verksamheter vid korttidsfrånvaro. Vikariebehovet för dagen styr var du arbetar och ger stor variation till arbete på olika enheter.

 

Arbetsuppgifter

Vård- och omsorgsboende:
En bostad med service och omvårdnad dygnet runt där varje boende har ett eget rum. Du hjälper till med personlig omvårdnad, som kläder, hjälp vid matsituationer och personlig hygien. Arbetet innebär dag-, kväll- och helgjobb.

 

Hemtjänst:
Hemtjänst innebär att du själv, eller tillsammans med en kollega, åker hem till de boendes egen bostad och hjälper till med personlig omvårdnad, som kläder, matsituationer och personlig hygien. Du är också med vid sociala aktiviteter. Arbetet innebär dag-, kväll-, helgjobb. B-körkort är ett krav.

 

Gruppboende LSS:
På ett gruppboende är din främsta uppgift är att möjliggöra ökad självständighet hos personer med funktionsnedsättning. Arbetet omfattar personlig och medicinsk omvårdnad som hjälp vid på- och avklädning, personlig hygien, förflyttningar och ledsagning. Arbete dag-, kväll-, helg och natt. Heldygn förekommer.

 

Personlig assistans:
Som personlig assistent möjliggör du en meningsfull vardag för personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. Ditt arbete sker främst i personens hem och du hjälper till med personlig omvårdnad som kläder, matsituationer och personlig hygien. Arbete dag, kväll, helg och natt. Heldygn förekommer. B-körkort krävs på vissa arbetsställen.

 

Kvalifikationer
Kärnan i vår verksamhet är omsorg och ett gott bemötande är av största vikt. För att trivas hos oss och med arbetet inom omsorgen tror vi att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor och en vilja att göra skillnad i deras liv och vardag. Vi ser gärna att du har utbildning och/eller erfarenhet inom vård och omsorg, pedagogik eller behandling.

Arbetet kräver att du kan samarbeta med andra, är lyhörd och uppträder med stor respekt mot dem du möter i alla olika situationer. Att arbeta med människor innebär alltid att oförutsägbara situationer kan uppstå och du är en person som kan behålla ditt lugn när situationen kräver.

Vi söker dig som fyllt 18 år, är ansvarstagande och med en personlig mognad. Det är viktigt att du är trygg i det svenska språket, i både tal och skrift.

För arbete inom hemtjänst samt krävs B-körkort. Inom hemtjänsten behöver du även kunna cykla. Grundläggande datakunskaper och kunna använda välfärdsteknik som en naturlig del av arbetet är också ett krav. Arbete inom hemtjänst, särskilt boende, gruppbostad och personlig assistans kan innebära obekväma arbetsställningar och förflyttningar, du bör därför ha en fysik som klarar detta.

Genom att klicka på länken kommer du vidare för att skicka in intresseanmälan för att bli timvikarie. Där kommer du få ange i vilken omfattning du kan arbeta och inom vilka områden du har intresse av. Det är därför viktigt att du läser igenom arbetsuppgifterna inom de olika verksamheterna som finns beskrivet ovan.

 

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

Tillträde enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till: 2021-12-31

Referensnummer: C58450/2021

 

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2021-08-31

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Timavlönad

 

Antal tjänster

12

 

Kontakt

Maria Gustavsson

Enhetschef Bemanningsenheten

0226-64 58 47 (säkrast 7:30-9:00)

maria.gustavsson@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 23 juni

Kategorier : Offentliga jobb Övriga vårdtjänster


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Timvikarier till vård och omsorg