Avesta kommun

Specialpedagog till By och Fors RO

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Avesta kommun siktar mot att bli en av de bästa skolkommunerna i regionen. Vi vill också vara i framkant när det gäller kvalitet och satsar därför bland annat på kompetensutveckling och kollegialt lärande. Vi arbetar systematiskt och långsiktigt för att du som medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv och en god arbetsmiljö. 

Fors skola ingår i By/Fors rektorsområde som består av två skolor belägna i Avestas ytterområden. Fors skola har i dagsläget 120 elever som har sin undervisning i enparallella klasser. Lärarna arbetar i huvudsak som klasslärare med fullt pedagogiskt ansvar för den enskilda klassen. På skolorna arbetar vi aktivt med att skapa goda förutsättningar för lärande, att elever ska känna sig trygga och att trivas hos oss 

Fors skola har en aktiv föräldraförening med syfte att vara en länk mellan skola och vårdnadshavare. Föreningen är mycket aktiv och anordnar med flertalet aktiviteter för barnen, både under och efter skoltid 

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog/speciallärare är din främsta arbetsuppgift att underlätta för alla elever att uppnå sina mål och att på bästa sätt tillgodogöra sig undervisningen i skolan. 

Uppdraget innebär både stöttning till enskilda elever och att ha en handledande roll i verksamheten. En viktig uppgift är att vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för både föräldrar, kollegor, skolledare och andra berörda. I 
arbetsuppgifterna kan det ingå att utföra utredningar av elever med olika svårigheter. 

Du kommer att ha en viktig roll i skolans elevhälsoteam – EHT. 

Kvalifikationer

Du är en legitimerad lärare. 

Vi söker dig som har förmågan att leda och motivera elever, med kunskap att skapa trygga och lärorika undervisningssituationer. Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet och struktur. 

För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet. Du är trygg, stabil och har god självinsikt. 

Du har ett stort intresse för att utveckla elevers kunskaper och har förmåga att undervisa utifrån resultat, utvärderingar och den enskilda elevens behov. Vi söker dig som har en god pedagogisk insikt för hur olika elever tar till sig kunskap och som har förmågan anpassa undervisning på såväl grupp- som individnivå. 

Du ska ha goda datorkunskaper och god förtrogenhet rörande dokumentationsprocesser och kompensatoriska hjälpmedel. 

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-08-13

Referensnummer: C19040/2018

 

Övrigt

Förmåner 
Vi månar om din hälsa och erbjuder friskvårdstimme eller friskvårdspeng samt tillgång till gratis gym och fria bad. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 17 timmar . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Specialpedagog till By och Fors RO