Avesta kommun

Rektor By/Fors ro

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Vi har höga ambitioner och arbetar systematiskt och långsiktigt för att hela tiden höja kvaliteten inom grundskolan. Du är en av våra viktigaste resurser och vi prioriterar ett hållbart arbetsliv. En unikt politiskt beslutad handlingsplan för arbetsmiljö och kompetensförsörjning ligger därför till grund för hur vi formar vår organisation för dagens och morgondagens utmaningar. 

By/Fors ro har ca 200 elever i åk F-6. Både By skola och Fors skola har en engagerad föräldraförening som samverkar med skolan. Det fantastiska läget med naturen runt om ger goda möjligheter för utomhusaktiviteter. Vi har hög personaltäthet och små elevgrupper vilket innebär att vi på ett medvetet sätt kan arbeta med gruppen och samtidigt ta hänsyn till individens behov. På så sätt underlättas även arbete i tematisk form, vilket är något vi påbörjat och vill utveckla ytterligare. Vi arbetar både åldersblandat och i åldershomogena grupper. Vill du arbeta på en mindre skola, tillsammans med positiva, engagerade kollegor? Då är By/Fors RO platsen för dig! 

Arbetsuppgifter

Som rektor har du ansvar för måluppfyllelse, verksamhetsutveckling, ekonomi och budget inom det egna rektorsområdet. I fokus för uppdraget ligger verksamhetens pedagogiska utveckling och du kommer arbeta för att verkställa målen i såväl statliga som kommunala styrdokument. I uppdraget ingår att ha ansvar för elever och personal i skolan, inklusive arbetsmiljöansvar. 

Du ingår i grundskolans ledningsgrupp där du arbetar strategiskt med tydligt fokus på kvalitets- och utvecklingsarbete. Vi förväntar oss att du utöver ditt eget ansvarområde också är med och bidrar till och tar ansvar för den kommunala grundskolans utveckling som helhet. 

Som stöd i det dagliga arbetet har du en biträdande rektor. Andra stödfunktioner är vår förvaltningsövergripande ekonomienhet och vår utvecklingsledare som har fokus på skolutvecklingsfrågor. För att du ska känna dig trygg i ditt ledarskap har vi i Avesta kommun en Ledarplattform med samlade utbildningar kopplat till att vara chef och ledare i Avesta kommun. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk examen och ett genuint intresse för utbildningsfrågor inom grundskolan. Tidigare erfarenhet av arbete i ledningsfunktion inom skolområdet är meriterande. Om du har genomgått eller går rektorsprogrammet betraktar vi det som särskilt meriterande. 

I den här rollen är det viktigt att du är trygg i dig själv och är en tydlig pedagogisk ledare med verksamhetsfokus. Du är kommunikativ och har förmåga att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer. Ditt ledarskap präglas av ett lösningsfokuserat förhållningssätt och du har förmåga att motivera och skapa engagemang. Vi är övertygade om att ordning, reda och tydlighet, i kombination med lyhördhet och omtanke tar fram det bästa hos såväl barn som vuxna. Det är viktigt att du kan planera, organisera och prioritera arbetet effektivt utifrån ett långsiktigt perspektiv. 

Ett gott omdöme och hög integritet är viktigt då vi vill att du ska vara en förebild för såväl eleverna som för dina medarbetare. Du leder inte bara utifrån gällande rutiner utan också med hänsyn till etiska ställningstagande. För att skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv är det viktigt att du är medveten om arbetsmiljöns betydelse för trivsel och resultat. Grundläggande kunskaper i arbetsmiljö och arbetsrätt är önskvärt. 

Det händer mycket inom pedagogiken, ett intresse för digital utveckling och IKT som pedagogiskt verktyg är av vikt. Du behöver också ha grundläggande IT-kunskaper för att arbeta i de system som det dagliga arbetet kräver. Att du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska är en självklarhet. 

Vi söker dig som vill utveckla och utvecklas! I Avesta kommun har vi hög ambitioner och om du är en person som sätter ribban högt och gör det som krävs för att säkerställa god kvalitet och måluppfyllelse, då kan det här vara en tjänst för dig. 

Välkommen med din ansökan! 

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: HT 2018

Referensnummer: C17454/2018

 

Övrigt

FÖRMÅNER 
Vi har medflyttarservice som inkluderar stöd för att din partner ska hitta arbete på orten, stöd i frågor kopplat till fritid, barnomsorg och boende. 
Då vi månar om din hälsa har vi olika former av friskvårdsförmåner för att bidra till att skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 25 februari . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Rektor By/Fors ro