Avesta kommun

Pooltjänst på Avesta Centrala 2 Baldershage och Älvnäs

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Avesta Centrala Förskoleområde 2 består av två förskolor, Baldershage och Älvnäs. I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med ICDP/Vägledande samspel och lågaffektivt bemötande. Vi ser barn som kompetenta och med en vilja att lyckas, och genom ett bra samspel mellan barn och vuxna gör vi skillnad för barns möjligheter till utveckling och lärande. Vi vill att du också delar det synsättet. Vi är på väg att skapa en förskola med en mycket hög kvalité i Avesta kommun! Vill du vara med tillsammans med oss?

 

Arbetsuppgifter

Som en intern vikariepool går du in och ta planerad ledighet och kortvikariat på avdelning vid personals sjukfrånvaro, föräldraledighet, semester och annan ledighet. Det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga med andra. Du är delaktig den ordinarie pedagogiska verksamheten och tar ansvar för en grupp barn. Tjänsten innebär att du är aktiv i barnens lek och att du skapar förutsättningar för aktivitet och stimulans i verksamheten. Ibland får du vara den som leder en aktivitet och ibland är du en medlekande vuxen. Du förväntas ta ansvar för aktuella arbetsuppgifter samt ha god överblick över barngruppen. Arbetet innebär i praktiken att du ska bygga relation med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne, matsituationer, blöjbyten samt allmän hygien, vila, lyfta och bära.

 

Arbetet innebär att du är en extra förstärkning i de barngrupper där behovet finns då avdelningarna har sina avdelningsplaneringar men du kan även bokas in i en barngrupp om annan personal behöver få extra tid för något, t ex planering eller annat som berör verksamheten.

 

Du arbetar för förskolans verksamhet på de olika avdelningarna utefter gällande styrdokument i förskolan, vilket göra att det är viktigt att du kan styra dina aktiviteter självständigt efter förskolans läroplan. Du har inget ytterst planeringsansvar och uppföljning för de aktiviteter som du är med i, vilket gör att du inte har något dokumentationskrav.

 

Du sköter förskolans interna vikariebokning utifrån förskolans behov i dialog med arbetslagen och rektor. Du har ett grundschema som vi utgår ifrån, men vid planerad frånvaro ska du kunna arbeta förskolans alla tider.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en barnskötarutbildning. Du är en trygg barnskötare med stort intresse för barns utveckling. Du har förståelse för den pedagogiska rollen att undervisa, vägleda och utmana barnen i deras utveckling, utifrån individuella förutsättningar och förmågor. Du har också förmågan att anpassa din pedagogik utifrån olika barns förutsättningar och läroplanens mål. Det är önskvärt att du har utbildning i Vägledandesamspel eller har erfarenhet av det.

 

Vi söker dig som har ett driv, är serviceinriktad och engagerad. Vi vill att du ska vara en vuxen förebild för barnen, och vi är övertygade om att omtanke i kombination med tydlighet skapar trygga barn som växer, utvecklas och blir modiga. Vi söker dig som är kommunikativ och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer till personal, barn och vårdnadshavare. Du har en god samarbetsförmåga med andra och du hittar lösningar i organisationens behov av dig som vikariepool. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat genom att samarbete och stärka dina kollegor såsom de stärker dig. Du är en person som värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

 

Vi vill att ditt agerande och dina beslut ska utgå från det större perspektivet. Det är viktigt att du har förmåga att se helheten och behovet på arbetsplatsen. Tjänsten innebär att du behöver vara strukturerad och är duktig på att organisera utifrån förskolans aktuella personalbehov.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-08-01

Om erforderliga beslut fattas. Efter överenskommelse.

Referensnummer: C131036/2023

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2023-06-05

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Barnskötare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

2

 

Facklig företrädare

Din fackliga representant

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 16 timmar . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 24 maj

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Pooltjänst på Avesta Centrala 2 Baldershage och Älvnäs