Avesta kommun

Näringslivschef till Avesta kommun

Sista ansökningsdag

2022-08-31

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Planeringschef

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Gabrielle Peteri

Rekryteringskonsult, Randstad

Vxl: 0201707070

+46733434141

gabrielle.peteri@randstad.se

 

Om arbetsplatsen

 

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Avesta är i en spännande utvecklingsfas. Det lokala näringslivet är oerhört viktigt för kommunen och under de senaste åren har fler stora etableringar inom handel genomförts och bostads- och industriområden har utvecklats. Nu är en ny stadsplan antagen, fler bostäder och verksamhetslokaler byggs och Google har fått tillstånd för en framtida etablering. Allt i linje med Avesta kommuns ambition att vara en dynamisk tillväxtregion där nya företag gärna etablerar sig och där befintliga företag kan växa och utvecklas.

 

Den starka tillväxten bidrar till ökat behov av samspel mellan kommunens interna processer och externa aktörer. Vi söker därför dig som lockas av möjligheten att få vara med och bygga upp en ny enhet där både mark, exploatering och näringsliv ingår – Tillväxt Avesta. Vi erbjuder dig en central funktion där du kan göra hållbar skillnad för näringslivet, välfärden och Avestabon.

 

Antar du utmaningen?

 

Arbetsuppgifter

Du har ett övergripande ansvar för att utveckla näringslivs- och tillväxtfrågorna där mark- och exploatering kommer att ingå. Det är en utvecklingsinriktad och proaktiv roll med både strategiska och operativa inslag. Du arbetar i nära samverkan med ditt team, andra berörda funktioner inom kommunen och externa aktörer. Du rapporterar till kommundirektören och ingår i ledningsgruppen.

 

Du har verksamhet-, personal-, arbetsmiljö och budgetansvar. I ett initialt skede blir din roll att succesivt bygga upp enheten. Idag finns tre näringslivutvecklare och en markingenjör samt ett visst administrativt stöd som är tilltänkta att ingå i ditt team.

 

Du ser och förstår näringslivets värde och i rollen arbetar du nära näringslivet med uppdraget att se till att det finns en god samverkan mellan kommunens olika verksamheter och näringslivet. Att föra fram och sammanlänka både näringslivets och kommunens perspektiv kommer vara en stor del av ditt uppdrag. Att skapa effektiva och tydliga arbetsprocesser blir viktigt. Du företräder kommunen utåt och blir en kulturbärare och förebild samtidigt som du också blir näringslivets röst in mot kommunen.

 

För att underlätta tillväxt och etablering av nya företag kommer du också som näringslivschef att ha en samordnande och övergripande funktion för mark- och exploateringsfrågorna. Tillväxt Avesta blir en samordnande kraft för de funktioner i organisationen som berörs av etablering- och exploateringsprocessen. Med bred kunskap om samhällsbyggnadsprocessen och näringslivets förutsättningar och behov i kombination med kunskap om relevanta lagar och myndighetsbeslut samordnar och guidar ni intressenter från idé till färdigställande.

 

Hos oss får du möjlighet att i nära samverkan med kommunens samlade ledning driva arbetet med att fortsätta utveckla Avesta härifrån och in i framtiden för att förbättra företagsklimatet, underlätta för företagande och därmed generera etableringar av fler företag i kommunen, som i sin tur resulterar i tillväxt i vår kommun. Var med och gör skillnad!

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett genuint samhällsintresse och stark vilja att vara med och utveckla Avesta.

 

Du är en driven, relationsorienterad möjliggörare som har förmåga att omvandla beslut till praktisk handling. Med hög integritet visar du gott omdöme vid uttalande, agerande och beslut. En annan egenskap som värderas högt är förmåga att organisera, prioritera och skapa tydlighet. Du har många samarbetsytor och det är viktigt att du är lyhörd och har förmåga att skapa goda samarbeten.

 

För den här rollen krävs det att du har erfarenhet av ledarskap och med fördel även erfarenhet av förändringsledning. Vi söker efter dig som har en coachande och tillitsbaserad ledarskapsstil men som också har förmåga att skapa trygghet och tydlighet. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta ihop team och har en förståelse för arbetsmiljöns betydelse för trivsel, prestation och hälsa.

 

Du behöver självklart också ha kunskap om näringslivets förutsättningar och behov men också en förståelse för mark- och exploateringsfrågorna. Eftersom vi i samband med etableringar har internationella kontakter behöver du känna dig trygg i att konversera i tal och skrift på engelska.

 

Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet av att hantera köp och försäljning med tillhörande avtalsfrågor.

 

• Kunskap om de kommunala processerna och lagarna som berör etablerings- och exploateringsprocesserna.

 

Vi tror att du skaffat dig dessa erfarenheter och kunskaper genom en högskolutbildning som är relevant för området och/eller erfarenhet av att arbeta med näringslivsfrågor, etableringar och/eller mark och exploatering.

 

För oss skulle det vare en tillgång om du redan nu har ett etablerat nätverk i regionen eller i bästa fall ett lokalt nätverk relaterat till dessa frågor.

 

Välkommen med in ansökan!

 

Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att säkerhetsprövning av slutkandidat kommer att genomföras i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

 

Omfattning: Heltid

 

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C94497/2022

Övrigt

I den här rekryteringen samarbetar Avesta kommun med Randstad Finance. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Gaberielle Peteri, gabrielle.peteri@randstad.se 073-343 41 41 om du har frågor.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 11 juli

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Näringslivschef till Avesta kommun