Avesta kommun

Musikterapeut och resurslärare

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Gymnasiesärskolan är placerad under Karlfeldtgymnasiet och har sina lokaler där. Hos oss är det nära till beslutsvägar och vi har ett gott samarbete såväl inom teamet som med gymnasieskolan. Vårt fokus är att utbilda varje elev för livet efter skolan och låta varje elev utvecklas så långt den kan utifrån sina förutsättningar.

Arbetsuppgifter

Som musikterapeut förväntas du arbeta enskilt och i grupp med elever med måttlig till grav utvecklingsstörning och/eller autism. 
Du kommer att ha musikundervisning i grundsärskolan 7-9 med träningsklass. 
En del av din tjänst är som resurslärare på individuella programmet, gymnasiesärskolan. I arbetet ingår att planera, genomföra och följa upp undervisningen. Du kommer även vara mentor för några elever på individuella programmet. Som sådan kommer du ha tät kontakt med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker tjänsten har en musikterapiutbildning och 
är förskollärare eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Vi tänker oss att du har erfarenhet av arbete med människor i behov av särskilt stöd och gärna att du har arbetat med såväl mycket unga elever som elever i gymnasieålder. 
Eftersom det ingår undervisning i tjänsten vill vi att du har kunskaper om särskolans styrdokument men framförallt inom området musikterapi. 

Den vi söker är en lugn och trygg person som har lätt att skapa relationer men kan skilja på det personliga och det professionella. Du är flexibel och har inga svårigheter att snabbt ställa om utifrån ändrade omständigheter. 
Du är strukturerad och självgående men du kan och uppskattar även att samarbeta med andra. 

I vår verksamhet är rörelse och motorik ett viktigt inslag. Daglig rörelse ingår i arbetsuppgifterna. Ett annat viktigt inslag är våra elevuppträdanden. 
Det är meriterande om du har vana av att sätta upp föreställningar, öva elever i musicerande i grupp och själv tycker om att spela och sjunga inför andra. 

Då elevgruppen har mycket stora svårigheter med kommunikation är det avgörande att du som söker hanterar det svenska språket flytande i såväl tal som skrift. 


Erfarenhet krävs

Gärna arbetat som musikterapeut och gärna med erfarenhet av undervisning av barn i olika åldrar och med olika förutsättningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-11-19
Eller efter överenskommelse.

Referensnummer: C22306/2018

 

Ersättning

Löneform: Månadslön

Löneförmåner

Avesta Kommun månar om sina anställda. Anställda erbjuds friskvårdstimme, tillgång till gym och fria bad i Metropoolen.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 22 oktober . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Musikterapeut och resurslärare