Avesta kommun

Mottagningssekreterare ekonomiskt bistånd

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Socialtjänsten i Avesta arbetar på olika sätt för att utveckla utrednings- och uppföljningsarbetet. Vi söker nya metoder och utvecklar intern och extern samverkan för att på bästa sätt göra bra bedömningar och hitta verksamma lösningar på de behov vi möter. Vi arbetar kontinuerligt med enhetens utveckling och just nu pågår en spännande process mot medborgartjänst i form av e-ansökan, med start hösten 2018. Socialtjänsten i Avesta har även fått förmånen att vara en av de 26 kommuner som fått möjligheten att delta i SKL utvecklingsprojekt – Att bryta långvarigt biståndsmottagande och utveckla verksamhetsområdet ekonomiskt bistånd. Projektet pågår under 2018-2020. 

När vår ena mottagningssekreterare nu går vidare till nya utmaningar som enhetschef, söker vi en mottagningssekreterare till vår enhet som arbetar med ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd. Som mottagningssekreterare hos oss ingår du i ett team om 17 medarbetare fördelat på enhetschef, förste socialsekreterare, mottagningssekreterare, socialsekreterare, rehabsamordnare, budget- och skuldrådgivare, konsumentvägledare, assistenter i vår reception samt handläggare för dödsboanmälningar och boende som bistånd. Vi har även två språkstöd som hjälper oss i vårt dagliga arbete. 

Hos oss finns en nära arbetsledning från både enhetschef och förste socialsekreterare. Vi har även veckovisa träffar med vägledning i grupp. Vi har även extern processhandledning. Vår enhet kännetecknas av att kollegorna är tillmötesgående, ställer upp för varandra och tar nytta av varandras kompetens. Gruppen har mångårig kompetens och erfarenhet vilket ger trygghet i arbetsprocesserna. 

 

 

Arbetsuppgifter

Som mottagningssekreterare ansvarar du för handläggning - utredning och beslut - för dem som kontaktar vår enhet för att ansöka om försörjningsstöd för första gången. Här är du ”spindeln i nätet” och har kunskap och kan navigera de sökande mellan olika aktörer, där så krävs. I din roll kommer du att genomföra utredningar, skyddsbedömningar och hantera ansökningar enligt Socialtjänstlagen. 

Du kommer ingå i ett team om två mottagningssekreterare som går in och stöttar upp varandra vid behov vad gäller handläggning av nya ärenden. I övrigt finns socialsekreterare som arbetar med löpande handläggning samt fler aktörer på enheten. 

I dina arbetsuppgifter ingår självklart att vara aktiv i vårt utvecklingsarbete såväl internt som externt för att på bästa sätt kunna skapa förutsättningar för de personer som har behov av hjälp från oss. Vi utvecklar hela tiden vår arbetsplats och vårt arbetssätt för att kunna möta de behov som uppkommer. 

 

 

Kvalifikationer

För att trivas som mottagningssekreterare bör du ha ett engagemang och intresse för ekonomiskt bistånd samt ett genuint intresse för de medborgare vi arbetar med. 

Du som söker ska ha socionomexamen. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har gedigen och aktuell erfarenhet av handläggning och utredning inom socialtjänstlagen, främst med inriktning mot ekonomiskt bistånd. För arbetet krävs kunskap gällande lagar, förordningar och författningar samt de riktlinjer och rutiner som finns inom området. Vi har även önskemål om att du har kunskap om systemet procapita och vana av att arbeta i samverkan. 

Vi söker dig som är tydlig, lugn och trygg i dig själv och som har förmåga fokusera på rätt saker även i stressade situationer. Du behöver vara strukturerad och kunna sortera det som behöver göras på kort och på lång sikt. Som mottagningssekreterare ansvarar du för dina egna arbetsprocesser och behöver därmed vara självgående. God samarbetsförmåga är av stor vikt. Vi vill att du i mötet med såväl klienter som medarbetare har ett gott bemötande och värdesätter olikheter samt förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. 

Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera med olika parter samt att arbeta med dokumentation krävs goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Du kan även göra dig förstådd på engelska, kan du andra språk är detta meriterande. Arbetet kräver att du har goda datakunskaper och att du har en dokumentationsvana. 

 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: /2018

 

Övrigt

Förmåner 
Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2018-08-19

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

 

Kontakt

Maria Kindblom

Enhetschef

0226-64 51 71

maria.kindblom@avesta.se

 

 

Kontakt

Marie Eklund

tf Enhetschef

0226-645171

marie.eklund@avesta.se

 

 

 

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 19 augusti . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Hälsa & sjukvård Samhälls- & Beteendevetenskap Övriga vårdtjänster Övrigt


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Mottagningssekreterare ekonomiskt bistånd