Avesta kommun

Lärare idh Bergsnässkolan 4-6

Sista ansökningsdag

2024-07-28

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Johan Lindström

Rektor

0226-645398

johan.lindstrom@avesta.se

Kontakt

 

Vesna Olsson

Biträdande rektor

0226-645219

vesna.olsson@avesta.se

Facklig företrädare

 

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Bergsnässkolan är den lilla skolan i centrala Avesta. Här går idag ca 250 elever. Skolans storlek är en av våra många styrkor! Här arbetar samtliga skolans lärare och elever i nära samspel med varandra och vi värnar om vår goda kvalitet på undervisningen i kombination med hög trygghet och trivsel

 

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera undervisning i idrott och hälsa

åk 4-6, i enlighet med Lgr22 och övriga styrdokument.

 

Tjänsten innefattar samverkan med kollegor, elever, vårdnadshavare och andra relevanta aktörer för att skapa en trygg och utvecklande miljö för eleverna.

 

I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande och utvärdering av undervisning såväl enskilt som i samarbete med arbetslag och andra kollegor. En viktig del i arbetet är att systematiskt följa elevernas kunskapsutveckling. Du arbetar enligt gällande rutiner för individuella utvecklingsplaner och skriftliga omdömen.

 

Du verkar för att skapa ett positivt gruppklimat där alla elever kan lyckas utifrån sina förutsättningar. I samråd med elevhälsoteamet arbetar du även för att relevanta åtgärder sätts in för elever i behov av ytterligare stöd.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation och behörighet att undervisa i idrott och hälsa i åk 4-6.

 

Du har förmågan att leda och motivera elever samt skapa en trygg och lärorik klassrumssituation, med engagerade och delaktiga elever. Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet och struktur. För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet.

 

Du behöver ha förmåga att anpassa din undervisning utifrån resultat, utvärderingar och den enskilda elevens behov. För att detta ska uppnås behöver du ha en god förståelse för hur olika elever tar till sig kunskap och ha förmågan anpassa ditt sätt att undervisa på såväl grupp- som individnivå.

 

Arbetsuppgifterna som lärare förutsätter att du besitter en personlig mognad och en förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du behöver även vara stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer, samt flexibel och ha lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter.

 

Du förstår vikten av att arbeta mot skolans övergripande mål och följa uppsatta rutiner, riktlinjer och beslut och arbetar lojalt för verksamhetens bästa.

 

Om lärarbehörighet saknas kan kandidat med annan relevant erfarenhet anställas. Behörighet avser undervisning i idrott och hälsa

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

 

Omfattning: Heltid

 

Tillträde: 2024-08-12

 

Referensnummer: C200013/2024

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 28 juli . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 27 juni


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Lärare idh Bergsnässkolan 4-6