Avesta kommun

Lärare i musik till Karlbo skola

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Avesta kommuns vision är att bli topp 20 på rankingen över Sveriges bästa skolkommun år 2020. Karlbo ro strävar därför efter att ständigt öka meritvärdena, erbjuda en trygg miljö som gynnar varje elevs utveckling och göra varje elev så förberedd som möjligt inför nästa steg i deras utbildning. Som ett led i detta har vi på skolorna profiler inom rörelse och hälsa respektive friluftsliv eftersom vi ser möjligheten att påverka elevernas kunskapsutveckling positivt med hjälp av daglig rörelse.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och bidra till att Avesta kommuns grundskola är bland topp 20 i Sverige år 2020? Hos oss får du fokusera på det pedagogiska uppdraget och i arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande och utvärdering av undervisning såväl enskilt som i samarbete med arbetslag och andra kollegor. En viktig del i arbetet är att systematiskt följa elevernas kunskapsutveckling genom att arbeta enligt gällande rutiner för individuella utvecklingsplaner och skriftliga omdömen. På Karlbo ro vill vi att alla elever ska ha en klassrumsmiljö där de kan lyckas utifrån sina olika förutsättningar, vilket blir en inspirerande utmaning för dig som lärare. I samråd med elevhälsoteamet arbetar du även för att relevanta åtgärder sätts in för elever i behov av ytterligare stöd. 

Hos oss tror vi på att samarbete är nyckeln till utveckling. Vi tycker också att det är viktigt att personalen är lojal och ställer upp för varandra för att lösa problem och frånvarosituationer. Vi tror att vi tillsammans kan skapa något riktigt bra för våra elever och en viktig del i arbetet är därför att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare, till exempel genom löpande kontakt med vårdnadshavare. I arbetsuppgifterna ingår även att ha god överblick och omsorg över elevernas skoldag och sociala situation som helhet. 

Andra arbetsuppgifter som kan ingå är till exempel rastvakter, beställning av läromedel och liknande i samarbete med arbetslag och pedagogiska luncher.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmågan att leda och motivera elever samt skapa en trygg och lärorik klassrumssituation, med engagerade och delaktiga elever. Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet och struktur. För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet. 

På skolan finns tydliga mål som vi arbetar mot och för att nå dessa följer vi uppsatta rutiner, riktlinjer och beslut och arbetar på så sätt för verksamhetens bästa. Du behöver därför ha förmåga att anpassa din undervisning utifrån resultat, utvärderingar och den enskilda elevens behov. För att detta ska uppnås behöver du även ha en god förståelse för hur olika elever tar till sig kunskap samt förmågan anpassa ditt sätt att undervisa på såväl grupp- som individnivå. Dina arbetsuppgifter underlättas av att du är trygg i dig själv och att du har förmåga att skilja på det personliga och professionella. 

Lärarlegitimation med behörighet i musik är ett krav för anställning, om kvalifikationen ej uppfylls kan kandidat med annan relevant högskoleutbildning anställas, dock ej tillsvidare. Erfarenhet av arbete i arbetslag samt av undervisning är meriterande. Vi ser också gärna att du har kunskap och erfarenhet av arbete med Officeprogrammen då dessa används frekvent i arbetet.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Tillträde: 2018-08-13
Tillträde enligt ovan om erforderliga beslut tas.

Referensnummer: C20156/2018

 

Övrigt

I Avesta kommun månar vi om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt. Vi har även Medflyttarservice. Vi erbjuder stöd för att hitta arbete till eventuell medflyttare men också vid behov stöd avseende boende, barnomsorg, skola, fritids- och föreningsliv. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 24 juni . Arbetsort : Nacka

Kategorier : Lärare i praktiska och estetiska ämnen Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Lärare i musik till Karlbo skola