Avesta kommun

Lärare i grundsärskola 1-6

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta! 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? 

 

Särskolan i Avesta består av tre enheter. Grundsärskolan årskurs 1-6 Krylbo, Domarhagsskolans grundsärskola årskurs 7-9 och Karlfeldtgymnasiets särskola. Särskolan i Avesta lyder under enheten Avesta Resurs. 

Hos oss är det nära till beslutsvägar och det är ett gott samarbete mellan de olika stadierna i hela särskolan. 

Vår organisation genomsyras av gemensamma värderingar - en anda som binder samman och som vi arbetar utifrån. En grundbult i den är att alla elever kan. Vårt fokus är att utbilda varje elev för livet efter skolan och låta varje elev utvecklas så långt den kan utifrån sina förutsättningar. 

  

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som lärare i grundsärskolan 1-6. I tjänsten ingår att planera, leda och följa upp din undervisning. Du kommer att vara mentor, ingå i ett arbetslag och delta i hela verksamhetens planering samt i nätverk med kollegialt lärande. 

Vi sätter stor vikt vi uppföljning av elevernas lärande varför din dokumentation och utvärdering är viktig. 

Centralt är förstås att all undervisning utgår från läroplan och kursplan. 

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare mot lägre åldrar och meriterande är om du också är legitimerad speciallärare/ specialpedagog med inriktning utvecklingsstörning. Har du dessutom behörighet i Matematik /No är det ett plus. 

Vi använder oss av tecken som stöd eller TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation), varför det är bra om du har kunskap om och kan använda det. 

 

Vi använder digitala hjälpmedel både i undervisningen och som administrationsstöd. Du behöver därför ha vana att arbeta med digitala system.

 

Som person är du lugn, stabil och lyhörd och har förmågan att skapa en trygg miljö för eleverna där deras utveckling och lärande är i fokus. 

Du har vana av att jobba självständigt och ta beslut, men kan även samarbeta i teamet. 

Att arbeta med våra elever innebär att ingen dag är den andra lik. Dagsform avgör vilka krav och aktiviteter som fungerar. Därför behöver du vara flexibel och ha förmåga att anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov. 

 

Är du en person som strävar framåt och som har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och vårdnadshavare? 

Då kan du vara den vi söker. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

 

Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. 

  

Ingen erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

100 %

Tillträde: 2019-08-01

Eller enligt överenskommelse. 

Referensnummer: C25295/2019

 

Ersättning

Löneform: Månadslön

 

Löneförmåner

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du friskvårdsbidrag, du har tillgång till personalgym och fria bad på Metropoolen. 

 

Anställning

1

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. 

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2019-03-31

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

 

Kontakt

Erica Erixon

Rektor

0226-64 54 14

erica.erixon@avesta.se

 

Gabrielle Blomqvist

Specialpedagog

0226-64 50 20

gabrielle.blomqvist@avesta.se

 

 

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 mars . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 5 mars

Kategorier : Grundskollärare Offentliga jobb Pedagogik Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Lärare i grundsärskola 1-6