Avesta kommun

Karlfeldtgymnasiet söker yrkeslärare till El- och energiprogrammet 100%

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta! 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? 

 

Karlfeldtgymnasiet gör stora satsningar på elever i behov av särskilt stöd. Vi har speciallärare och specialpedagoger som driver vårt Studiero där elever ges möjlighet till särskilt stöd. Vi har också stödstugor i matematik, svenska och engelska. Alla elever ska synas och känna sig trygga och trivas på vår skola vilket genomförs genom ett bra och engagerat samarbete med elevhälsa, lärare och övrig personal. 

 

Skolan satsar på kombinationen idrott och studier. Vårt idrottsgymnasium tilltalar ungdomar i både ishockey och fotboll samt individuella idrotter och E-sport. Det centrala läget gör att det är gångavstånd till olika aktiviteter som ishall, fotbollsplan, skatepark eller simhall. 

 

Skolan har ca 800 elever och vi jobbar i programarbetslag som leds av en programutvecklare. Vi kan erbjuda en spännande och lärorik arbetsplats och söker dig som tycker om att jobba med ungdomar. Bli en av vår del av kompetenta personalgrupp där kunskap, engagemang och drivkraft blandas med utvecklingsbenägenhet och prestigelöshet. 

 

Vill du bli en av oss? 

Välkommen med din ansökan. 

 

 

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är yrkeslärare inom Elprogrammet och som har pedagogisk skicklighet och kunskap i ämnet. Du kommer att undervisa i karaktärsämnen på gymnasienivå främst inom elteknik men det är också meriterande om du har kunskaper inom automation. På Karlfeldtgymnasiet arbetar lärare i arbetslag och det ingår i anställningen att vara en del av och ta ansvar för de uppgifter som ingår i arbetslagets ansvarsområde. Du ska också aktivt bidra till skolans och ämnets utveckling genom att hålla dig ajour med vad som sker inom ditt ämnesområde.

 

 

Kvalifikationer

Önskemål är att du som söker har en lärarlegitimation och en lärarexamen med behörighet att undervisa i karaktärsämnen på El-och energiprogrammet på gymnasienivå. Det är också önskvärt att du har dokumenterad erfarenhet av att undervisa, bedöma och sätta betyg inom de aktuella ämnesområden som tjänsten berör. Bred praktisk erfarenhet kan också ligga till grund för en tillsvidareanställning. 

 

Vi söker och hoppas att du är en engagerad lärare med goda ämneskunskaper som besitter förmågan att skapa engagemang och har förmåga att entusiasmera eleverna och på så vis skapa fokus, arbetsro och bra arbetsklimat i klassrummet. 

 

Vi vill att du som lärare är intresserad av att föra en god dialog med eleverna och som ser elevernas ställda mål som en positiv utmaning. Du förväntas arbeta aktivt med att förtydliga och kommunicera kunskapskraven samt grunderna för bedömning och i samband med det se elevernas utvecklingsbehov. Du bör ha en god kommunikationsförmåga i tal och skrift. 

 

Din syn på kollegialt arbete, kunskap och eleverna är viktiga för oss. Vi vill att du i ditt ledarskap utgår från att skapa goda relationer med både elever och kollegor. Du är flexibel och lösningsorienterad. Du besitter en god samarbetsförmåga och har ett stort intresse av att samverka med andra lärare i ämnes och arbetslag. 

 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-08-05

Referensnummer: C28240/2019

 

Ersättning

Löneform: Månadslön

 

Anställning

Arbetstid:  Dagtid

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.

 

 

Sista ansökningsdag

2019-07-28

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i gymnasiet - yrkesämnen

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Rolf Engman

Gychef/Rektor

0226-645256

rolf.engman@avesta.se

 

Fackliga företrädare

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 28 juli . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 18 maj

Kategorier : Gymnasielärare i allmänna ämnen Gymnasielärare i yrkesämnen Lärare i praktiska och estetiska ämnen Offentliga jobb Pedagogik Yrkeslärare


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Karlfeldtgymnasiet söker yrkeslärare till El- och energiprogrammet 100%