Avesta kommun

HR-chef

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

HR-enheten är en viktig stödfunktion och en strategisk partner till koncernens förvaltningar och bolag. Enheten har i uppdrag att leda, samordna och utveckla kommunövergripande HR-processer samt med god service och hög kvalitet ge stöd till kommunens chefer i operativa personalfrågor. Vi vill bidra till att verksamheterna får så goda förutsättningar som möjligt att utföra sitt uppdrag att göra skillnad för medborgarna.

 

HR-enheten består av sju drivna och utvecklingsinriktade medarbetare i en miljö som präglas av öppenhet och omtanke. Vi har starka gemensamma drivkrafter att bidra till ett hållbart och medmänskligt arbetsliv och det är i framkant inom HR-området vi vill vara. Nu söker vi en HR-chef som tillsammans med oss vill vara med och ta HR-enheten in i framtiden! Är det du?

 

 

Arbetsuppgifter

Som HR-chef har du övergripande ansvar för att utveckla och driva HR-frågorna i Avesta kommun. Du ger stöd till politik och tjänstepersonledning i strategiska utvecklingsfrågor. Du har ett nära samarbete med kommundirektören och ingår i koncernledningsgruppen. I ditt uppdrag ingår att kommunicera och skapa förståelse för medarbetarperspektivet även hos förtroendevalda politiker. Du beaktar hållbarhetsperspektivet när det rör sig om frågor som påverkar våra medarbetare och du har ett särskilt uppdrag att utveckla organisationens ledarskapsförmåga.

 

HR-arbetet är i en förändringsfas där vi tror att mod och en förmåga att tänka nytt blir nyckeln till framgång, men också att kunna gå in och fullfölja och vidareutveckla det förändringsarbete som påbörjats.

 

HR-chefen har ansvar för personal, verksamhetskvalitet och budget på enheten. Med uppdraget i fokus säkerställer du att roller och leverans blir ännu tydligare. Du leder, samordnar och är aktiv i strategiska HR-processer som exempelvis lönebildning, ledarutveckling och att utveckla Avesta kommuns varumärke som en attraktiv arbetsgivare. Som HR-chef är du även operativ och genomför exempelvis själv vissa förhandlingar.

 

I din roll har du många olika samarbetsytor både internt och externt. Du leder och deltar i olika samverkansgrupper, håller i presentationer för mindre och större grupper samt föredrar ärenden. Vi tror att tydlighet i kombination med handlingskraft och diplomati är bra grundpelare för att bygga tillit och förtroendefulla relationer.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är driven och framtidsinriktad med förmåga att ta dig an HR-frågorna ur ett långsiktigt helhetsperspektiv. Med lyhördhet och förståelse för den kommunala verksamheten och dess behov balanserar du de strategiska utvecklingsfrågor och omvärldens krav. Du har en god förmåga att omsätta mål och politiska beslut till praktisk handling med resultat.

 

Du har:

• Relevant högskoleutbildning inom HR

• Erfarenhet av att arbeta som ledare i kommunal verksamhet

• Erfarenhet av kvalificerat HR-arbete och att arbeta som stödfunktion.

 

Som person är du målmedveten, lite modig och förtroendeingivande. Du har förmåga att skapa tydlighet både på enheten och för HR-processerna i organisationen. Du trivs med att växla mellan det operativa och strategiska arbetet och också med att leda i förändring.

 

Vi söker dig med en tillitsbaserad ledarskapsstil. Du leder och utvecklar verksamheten genom ett tryggt och kommunikativt ledarskap. Du är ledaren som både kan ställa krav och vara lyhörd. Du trivs med ett nära ledarskap och arbetar aktivt för att skapa vi-känsla i alla led. Ditt intresse för ledarskap och medarbetarskap märks både i den egna arbetsgruppen och ger tydliga avtryck i organisationen. Digitalisering som ett verktyg för att kvalitetssäkra och effektivisera processer är för dig en självklarhet.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C98158/2022

 

Övrigt

Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Sista ansökningsdag

2022-10-06

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Personalchef/HR-chef

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Tobias Åsell

Kommundirektör

0226-645002

tobias.asell@avesta.se

 

Kontakt

Jenny Lyxell

HR-konsult/Rekryterare

0226-64 56 89

jenny.lyxell@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 6 oktober . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 15 september

Kategorier : Chef & Ledning HR & Organisation Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb HR-chef