Avesta kommun

Habiliteringshandledare till enheten Arbete och sysselsättning

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och ha ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

 

Socialtjänsten arbetar på olika sätt för att utveckla utrednings- och uppföljningsarbetet kring barn, familjer, ungdomar och vuxna. Vi söker nya metoder och utvecklar intern och extern samverkan för att på bästa sätt göra bra bedömningar och hitta verksamma lösningar på de behov vi möter.

 

Vi söker nu en handledare till vår nya enhet Arbete- och sysselsättning. Enheten består av daglig verksamhet LSS, sysselsättning enligt SoL samt arbetsmarknadsenheten. Genom olika insatser arbetar vi för att skapa en meningsfull vardag och sysselsättning för våra deltagare. Insatserna utformar vi med individen i fokus, utifrån hens önskemål och förutsättningar. Målet är att ge personen förutsättningarna som i förlängning kan leda till arbete och egen försörjning.

 

 

Arbetsuppgifter

Tjänstens övergripande uppgift är att handleda deltagare på externa företagsplaceringar som vi har inom kommunen, exempelvis inom dagligvaru- och detaljhandeln. Du kommer vägleda personerna i de dagliga arbetsuppgifterna och vara ett samordnande stöd ute i verksamheterna. Arbetet innebär daglig kontakt, coachning och uppföljning men även att fungera som kontaktperson gentemot de företag som vi har uppdrag hos.

 

Tjänstens arbetstider är måndag till fredag 0730-1600.

 

 

Kvalifikationer

Du har en för arbetet relevant utbildning såsom omvårdnadsprogrammet, barn- och fritid eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariation är ett krav. Kunskap och erfarenhet av AKK är meriterande.

 

Arbetet innebär mycket kontakt med många olika typer människor med olika behov och sätt att ta till sig information. Du är lugn, har förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och har ett naturligt sätt att anpassa budskap till mottagaren. Du har ett tydligt och positivt förhållningssätt som bidrar till att deltagarna på våra arbetsställen blir motiverade till uppgiften.

 

För att arbetet ute på våra företagsplatser ska bli så bra som möjligt söker vi någon som både kan fungera som stöd till deltagarna och även kan samordna arbetsuppgifterna. Du är strukturerad och har en god förmåga av att kunna anpassa uppgifter och leda om arbetet efter ändrade omständigheter.

 

Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera med olika parter samt att arbeta med dokumentation krävs goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Grundläggande datakunskaper för att kunna dokumentera och föra mailkonversationer är också ett krav.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till: 2020-12-31

Referensnummer: C41510/2020

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2020-09-29

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Anette Dömstedt

Enhetschef

0226-645858

anette.domstedt@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 29 september . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 16 september

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Habiliteringshandledare till enheten Arbete och sysselsättning