Avesta kommun

Handläggare inom socialpsykiatrin

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?


Socialtjänsten i Avesta arbetar på olika sätt för att utveckla utrednings- och uppföljningsarbetet kring barn, familjer, ungdomar och vuxna. Vi söker nya metoder och utvecklar intern och extern samverkan för att på bästa sätt göra bra bedömningar och hitta verksamma lösningar på de behov vi möter. 

Vi söker nu en handläggare med inriktning mot socialpsykiatri. Hos oss ingår du i en väl fungerande organisation med kompetenta medarbetare och en väl utvecklad samverkan. Vi har exempelvis regelbundna träffar mellan handläggare och enhetschefer inom LSS och socialpsykiatri. Avesta kommun har även ett väl utvecklat samarbete med öppenvårdspsykiatrin och en stor andel av personalen inom socialpsykiatrin är utbildade inom vård- och stödsamordning.

Arbetsuppgifter

Som handläggare arbetar du med myndighetsutövning och beslutsfattande enligt socialtjänstlagen. Detta innebär att utreda, pröva och besluta om den enskildes behov av bistånd och insatser enligt SoL samt att följa upp de beviljade insatserna på individnivå. Arbetet innebär kontakter med enskilda och anhöriga, samt samverkan med externa parter utifrån individens behov med tex barn-, ungdoms- och vuxenpsykiatri, habilitering, skola och social omsorg. 

Du kommer ingå i ett team på tre personer, som arbetar med LSS och socialpsykiatri. Ni kommer att gå in och stötta varandra vid behov och vi vill därför att du ska vara öppen för att samarbeta och lära om varandras områden. 

Har du ett helhetsperspektiv och stimuleras av att vara med och utveckla och förbättra verksamheten, då kan det här vara en tjänst för dig!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av att utreda och handlägga ärenden inom socialtjänsten (SoL). 

För arbetet krävs kunskap gällande lagar, förordningar och författningar samt de riktlinjer och rutiner som finns inom området. Utbildning och kunskap inom socialrätt är meriterande. Du behöver ha god dokumentationsvana och ha lätt för att uttrycka dig tydligt i tal och skrift samt vara skicklig på att utreda och se behov hos den enskilde. Vi arbetar i verksamhetssystemet Procapita och ser det som värdefullt om du har erfarenhet av systemet sedan tidigare. 

Som handläggare ansvarar du för att driva dina egna arbetsprocesser. Det är viktigt att du är noggrann och serviceinriktad. Du behöver också vara strukturerad och ha förmåga att sortera och prioritera vad som behöver göras på kort och lång sikt. 

Sist men inte minst - vi söker dig som beaktar och värdesätter ett gott bemötande. Du som delar vår värdering om ett tydligt brukarperspektiv, där stor vikt läggs på brukarens delaktighet.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C18432/2018

 

Övrigt

Förmåner 
Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 27 mars . Arbetsort : Avesta


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Handläggare inom socialpsykiatrin