Avesta kommun

Fritidspedagoger till By och Fors skolor

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

By/Fors rektorsområde består av två skolor belägna i Avestas ytterområden. Fors skola ligger mitt i samhället i Fors men med närhet till naturen. Skolan har i dagsläget knappt 100 elever.

 

By skola ligger placerad mitt i By Kyrkby, ett stenkast från kyrkan, och den skolan har naturen in på knuten. By skola har i dagsläget 87 elever. Båda skolorna har sin undervisning i enparallelliga klasser och lärarna arbetar i huvudsak som klasslärare. På skolorna arbetar vi aktivt med att skapa goda förutsättningar för lärande. Att elever ska känna sig trygga och att trivas hos oss är viktigt.

 

 

Arbetsuppgifter

Till våra fritidshem Byåsen på By skola och Kluringen på Fors skola söker vi nu en fritidspedagog per ställe.

 

I din roll som fritidspedagog i vårt rektorsområde;

 

- Är du med och bygger upp vår fritidsverksamhet tillsammans med fritidsarbetslaget.

- Är du med och utvecklar skolans rastaktiviteter

- Samverkar du med lärare och klasser i F-6 utifrån behov.

 

I arbetsuppgifterna ingår även planering, genomförande och utvärdering av undervisningen på fritids, såväl enskilt som med arbetslaget och andra kollegor.

Du ansvarar för att skapa en miljö där alla elever kan lyckas utifrån sina egna förutsättningar. Du förväntas också att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

I arbetsuppgifterna ingår även att öppna och stänga på fritidshemmet, beroende på schema.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är utbildad och legitimerad fritidspedagog men saknas behöriga sökande kan platsen tillsättas med annan kandidat som har relevant utbildning och erfarenhet, dock ej tillsvidare. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom området.

 

Till tjänsten på fritidshemmet Kluringen i Fors, är det mycket meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med elever med diabetes typ 1. Detta innebär b.la. medicinering och kolhydratberäkning för eleven.

 

Dina personliga egenskaper är av stor vikt. Vi söker dig som är lugn och trygg i dig själv och har god ledarskaps- och pedagogisk förmåga. Du har ett eget driv, tar ansvar för dina arbetsuppgifter samt är lösningsfokuserad och kreativ. Vi kommer uppskatta att du kommer med nya idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Din goda samarbetsförmåga gör att du relaterar till andra på ett lyhört sätt.

 

Eftersom arbetsuppgifterna ofta består av ett aktivt deltagande i de aktiviteter som organiseras, bör du vara i god fysisk form.

 

Ingen erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2020-08-03

Referensnummer: C38497/2020

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2020-05-31

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

2

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Nicklas Månspers

Biträdande rektor

0226 - 64 54 16

nicklas.manspers@avesta.se

 

Kontakt

Du hittar dina fackliga företrädare här:

www.avesta.se/jobb

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 maj . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 18 maj

Kategorier : Fritidspedagoger Grundskollärare Offentliga jobb Pedagogik Lärare för yngre åldrar


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Fritidspedagoger till By och Fors skolor