Avesta kommun

Förvaltningsekonom

Sista ansökningsdag

2024-08-11

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Förvaltningsekonom

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Björn Hansson

Förvaltningschef

0226-64 56 69

bjorn.hansson@avesta.se

Kontakt

 

Marielle Lindesvik Warma

HR-konsult/rekryterare

0226-645096

marielle.lindesvik-warma@avesta.se

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Bildningsförvaltningen är Avesta kommuns största förvaltning med bred verksamhet. Allt från mer traditionella bildningsfrågor till integration, måltid, kultur och fritid ryms inom förvaltningen. Vi har drygt 900 anställda och en budget som omsluter ca 730 milj. kr. Vi söker en förvaltningsekonom som arbetar strategiskt över hela bildningsförvaltningen och operativt med delar av den.

 

Tjänsten som förvaltningsekonom är en stabsfunktion och du kommer arbeta i en miljö där det strategiska förhållningssättet är i fokus. Du kommer att arbeta i nära samarbete med förvaltningschefen och tillsammans med förvaltningens andra ekonom. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna och varandra.

 

Arbetsuppgifter

Som förvaltningsekonom samordnar du det ekonomiska arbetet på förvaltningen. Du har huvudansvaret för att de ekonomiska processerna inom bildningsförvaltningen fungerar, med bland annat budgetprocess, budgetuppföljning och bokslut. Rollen innebär att du är ett strategiskt stöd till politisk- och tjänstepersonsledning på bildningsförvaltningen. Du gör kvalificerade ekonomiska analyser och utredningar och presenterar dem på ett sätt som passar målgruppen. Exempelvis återrapporterar du till förvaltningens ledningsgrupp och bildningsstyrelsen kontinuerligt. Vi känner oss därför säkra på att du är duktig på att förklara ekonomiska sammanhang, även för de som inte är ekonomer.

 

Du planerar och lägger fram förslag på en långsiktig ekonomisk plan, samt följer upp verksamheten mot denna. Du får också möjlighet att planera och lägga förslag på upplägg inför ekonomiplaneringsdagar. Redovisningshantering och att leda arbetet med mål och indikatorer inom förvaltningen ingår också i arbetet. Vi utgår från att du har kunskap om hur man planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, samt att du har ett eget driv.

 

I tjänsten ingår också att ge stöd och service till bildningsförvaltningens verksamhetsansvariga avseende ekonomifrågor, till exempel löpande statistik och kalkyleringar, samt ekonomisk granskning av verksamheterna. Du kommer också att arbeta operativt med ekonomifrågor på förvaltningen, bland annat med månadsvisa avstämningar med rektorer och enhetschefer och att stödja dessa i bedömningen av den ekonomiska prognosen för enheten. Vi vet att du trivs när du får arbeta med både människor och siffror. Vi tror att du är hjälpsam av naturen och anstränger dig för att leverera lösningar. Du kan också argumentera för att följa lagstiftning och god redovisningssed.

 

Du ingår i förvaltningsledningsgrupp och även Komek (Kommunekonomernas samverkansgrupp) som träffas en gång per månad. Du kommer också ha ett ansvar för att omvärldsbevaka området och vi tror att du både är vetgirig och strukturerad i ditt angreppssätt.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har civilekonomexamen eller annan relevant högskoleexamen inom ekonomi, det är meriterande om du har en masterexamen. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom ekonomiområdet och du känner dig trygg med att arbeta i ekonomisystem och IT-baserade kalkyleringsprogram. Har du tidigare arbetat med ekonomistyrning eller ekonomi i offentlig förvaltning är det ett plus. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och du anpassar ditt sätt att förklara till målgruppen.

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att lyckas i rollen som förvaltningsekonom ser vi det som viktigt att du är strategisk och har en helhetssyn. I ditt arbetssätt är du strukturerad och självgående, men är också serviceinriktad med vilja och förmåga att leverera.

 

Eftersom du kommer ha ett nära samarbete med förvaltningschefen så är det viktigt att du har lätt att både lyssna och kommunicera, samt förmåga att skapa en förtroendefull relation. Hög integritet är också viktigt i rollen.

 

Som förvaltningens ekonomiska expert har du både numerisk analytisk förmåga och tillämpar affärsmässiga principer. Vi förutsätter att du tycker att kvalitet är viktigt och att du sporras av att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra våra arbetsprocesser.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

 

Omfattning: Heltid

 

Tillträde: enligt överenskommelse

Referensnummer: C199665/2024

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 11 augusti . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 28 juni


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Förvaltningsekonom