Avesta kommun

Förvaltningschef Västmanland- Dalarna miljö- och byggförvaltning

Om arbetsplatsen

Västmanland-Dalarna Miljö- och Byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Den gemensamma förvaltningen, med Avesta som värdkommun, har verkat sedan 2006. Förvaltningen lyder under en kommungemensam politisk nämnd, V-Dala miljö- och byggnadsnämnd med representation från alla tre kommuner. Från den gemensamma förvaltningen med enheterna Plan och Bygg, Miljö, Kart och Mät samt Administration verkar förvaltningen i en region med 42 000 invånare och en budget på 57 MSEK. Förvaltningen står inför spännande utmaningar inom samhällsplaneringen i de tre kommunerna. Många nya företagsetableringar, nya kommunala verksamhetslokaler samt utveckling av centrum- och boendemiljöer ger både utmaningar och intressanta arbetsuppgifter för förvaltningen. 

V-Dala miljö- och byggförvaltning söker, med placering vid det gemensamma kontoret i Avesta en ny förvaltningschef.

Arbetsuppgifter

Som förvaltningschef leder, driver och utvecklar du förvaltningen med ca 50 medarbetare. Till din hjälp har du tre direkt underställda enhetschefer; en för Plan- och Bygg, en för Miljö och en för Kart och Mät. Du rapporterar till, V-Dala miljö- och byggnadsnämnd och som tjänsteman är du direkt underställd Avesta kommuns kommundirektör. Du ingår i Avesta kommuns koncernledningsgrupp tillsammans med övriga förvaltningschefer och kommunens bolagschefer. 

Genom en effektiv omvärldsbevakning kommer du att arbeta övergripande och mycket utåtriktat med information och dialog med bl.a. näringslivet. Du kommer att samarbeta med övriga förvaltningar, kommunala bolag och politiken i de tre ingående kommunerna där du är med och driver utvecklingsarbetet. Du ska samtidigt arbeta som en närvarande ledare på förvaltningen för att driva dess utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker en generalist som kan och vill arbeta visionärt och strategiskt. Du är en trygg ledare, god kommunikatör och du har stor personlig integritet. Vidare är du omvärldsorienterad, utvecklingsorienterad och förstår den ibland svåra balansgången mellan politiskt ansvar, tjänstemannaansvar samt myndighetsutövning. 

Du som söker har för uppdraget relevant högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, plan och bygg eller miljö. Erfarenhet från att arbeta i en politiskt styrd organisation är ett krav. Du ska ha en dokumenterad ledarerfarenhet samt haft eget budget/ekonomiskt ansvar. Det är meriterande med erfarenhet av myndighetsutövning. 
Förvaltningen söker en öppen, lyhörd och coachande ledare och erbjuder en möjlighet att arbeta nära verksamheten i en inspirerande arbetsmiljö.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Referensnummer: SE-13134

 

Övrigt

Låter det intressant? Välkommen med ditt CV och personliga brev snarast, dock senast den 26 augusti via www.mercuriurval.com (ref.nr SE-13134) Vid frågor kontakta Matts Lidhagen, Mercuri Urval på tel. 019-196807. Urvalsarbetet kommer att ske löpande och en första återkoppling till sökande sker under vecka 35.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 26 augusti . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Chef & Ledning Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Förvaltningschef Västmanland- Dalarna miljö- och byggförvaltning