Avesta kommun

Förskollärare till Norra förskoleområdet

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Norra förskolområdet består av förskolorna Triangeln i Fors, Tallåsen i By samt Rödluvan i Horndal.

Förskolan Rödluvan i Horndal byggdes 2015 och ligger ca. 2,5 mil utanför Avesta har fyra avdelningar och där det arbetar utbildade förskollärare och barnskötare. Två avdelningar för åldrarna 1-3 och två för åldrarna 3-5 och avdelningarna har ett nära samarbetar med varandra.

 

Förskolan Triangeln har fyra avdelningar. Två avdelningar för åldrarna 1-3 och två för åldrarna 3-5 där det arbetar utbildade förskollärare och barnskötare. Avdelningarna med samma åldrar samverkar i viss utsträckning med varandra genom tvärgrupper någon dag i veckan.

 

Förskolan Tallåsen i By ca. 1,5 mil utanför Avesta är en förskola med två avdelningar där det arbetar utbildade förskollärare och barnskötare. En små- och en syskonavdelning som har ett nära samarbete med varandra. Förskolan ligger i samma byggnad som förskoleklass och skolan vilket gör att det blir ett bra och nära samverkan däremellan.

 

Miljön på förskolorna både inomhus- och utomhus är föränderlig efter barnens intressen, nyfikenhet och utveckling. Förskolorna har fantastisk varierande gårdar där barnen ges många tillfällen att använda sina sinnen för utveckling och lärande och där nyfikenhet väcks. Närheten till naturen gör att alla avdelningar vistas utanför förskolans område varje vecka.

 

På alla förskolor i Norra förskolområdet finns ett väl utarbetat systematiskt kvalitetsarbete och ledning samt specialpedagog finns tillgängliga för barnhälsoarbete. Ledningen i området har ett nära samarbete med varandra.

 

 

Arbetsuppgifter

Som förskollärare i våra områden tar du ansvar för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen ; Lpfö18

 

Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet så att utveckling sker. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.

Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.

 

Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.

Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten

 

Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar, hämta och lagra information i olika system.

 

Kvalitet är viktigt för oss och som förskollärare i Norra förskolområdet har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån nio stycken målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention.

 

Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet. Ledningen samverkar i hög grad med Krylbo/Karlbo förskoleområde och har fördelat de administrativa och pedagogiska arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt för att finnas tillgängliga i högre grad. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun.

 

Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.

 

 

Kvalifikationer

Du har en förskollärarutbildning med tillhörande legitimation.

Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.

Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

 

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

 

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.

 

Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.

Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid / deltid

Tillträde: 2023-01-02

Till förskolan Rödluvan är tillträde i oktober övriga tjänster är från årsskiftet.

Referensnummer: C103699/2022

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2022-10-04

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i förskola/Förskollärare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid / deltid

 

Antal tjänster

4

 

Kontakt

Alexandra Hållén

Rektor

0226-645615

alexandra.hallen@avesta.se

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 4 oktober . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 23 september

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Förskollärare till Norra förskoleområdet