Avesta kommun

Energi- och klimatrådgivare

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Den kommunala Energi- och klimatrådgivningens syfte är att minska energianvändning och klimatpåverkan hos allmänheten, företag och organisationer. Verksamheten finansieras av energimyndigheten. Ett kommunkluster bestående av 8 kommuner samarbetar om tjänsten vilket möjliggör ett effektivare arbetssätt och möjlighet att utveckla god service och hög kompetens. Rådgivningen är placerad i Avesta under Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning. De samarbetande kommunerna är: Avesta, Fagersta, Hedemora, Norberg, Sala, Skinnskatteberg, Surahammar och Säter.

Till denna funktion söker vi nu en engagerad energi- och klimatrådgivare som vill driva detta arbete framåt.

Arbetsuppgifter

I denna roll kommer du att via telefon och mail ge råd med syftet att effektivisera energianvändningen hos privatpersoner och företag. Du kommer också att driva insatsprojekt med mål rörande omställning av transporter i samhället mot mer hållbart resande. Utöver det kommer du att delta i evenemang som arrangeras av de samarbetande kommunerna, exempelvis näringslivsenheter, skolor, eller externa aktörer som företag, energikontor eller liknande med syfte att öka medvetenheten om energieffektivisering och kännedomen om energi- och klimatrådgivningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning/alternativt arbetslivserfarenhet inom energi, miljö eller transport och har ett genuint intresse för energi- och klimatfrågor. Det är meriterande om du har erfarenhet av rådgivning inom områdena energieffektivisering/projektledning/transport. 

Du är serviceinriktad och kommunikativ, tycker om och kan på ett enkelt och begripligt sätt, både muntligt och skriftligt, förmedla kunskap på olika nivåer och anpassad för skilda målgrupper och personer. För att trivas i denna roll behöver du vara en initiativrik person som har förmåga att strukturerat driva arbete och projekt för förbättringar från start till mål. Då det ingår resor i tjänsten behöver du ha B-körkort.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C17885/2018

 

Övrigt

Förmåner 
Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 23 timmar . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Offentliga jobb Övrigt


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Energi- och klimatrådgivare