Avesta kommun

Coach inom arbetslivsinriktad rehabilitering

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Som coach i samverkansteamet blir du anställd av Arbetsmarknadsenheten som tillhör Bildningsförvaltningen, Avesta kommun. 
Samverkansteam Avesta drivs av Avesta kommun, Landstinget Dalarna, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan med finansiering och stöd av Södra Dalarnas Samordningsförbund. Verksamheten präglas av hög kvalitet, engagemang, arbetsglädje och intresse för människors inneboende förmågor att förända sin situation. Tillsammans med dig vill vi ta detta arbete vidare till nästa nivå.

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i ett team där alla samverkansparter finns representerade. För närvarande arbetar 4 personer heltid i teamet. Teamet erbjuder individsamtal, gruppaktiviteter och stöd i samordningsarbetet runt den enskilde. Deltagaren får också hjälp att bli medveten om sina egna förmågor och få ett ökat självförtroende och självkänsla. Målet är att deltagaren ska bli självförsörjande genom arbete eller studier. Verksamheten är öppen för individer med behov av samordnad rehabilitering i åldrarna 16–64 år. 

Vi utvecklar hela tiden vår arbetsplats och vårt arbetssätt för att kunna möta de behov som uppkommer. I dina arbetsuppgifter ingår självklart att aktivt delta i vårt utvecklingsarbete såväl internt som externt, för att på bästa sätt kunna skapa förutsättningar för de personer som har behov av samordnat stöd från oss. 

Du kommer att coacha våra deltagare utifrån ett lösningsfokuserat arbetssätt både enskilt och i grupp. Du arbetar tillsammans med individen för att hitta dennes mål samt inneboende resurser och förmågor för att närma sig det. 

En stor del i uppdraget består av att samordna stöd i samverkan med andra parter utifrån den individuella rehabiliteringsplanen och hjälpa till med att skapa personligt utvecklande aktiviteter utifrån deltagarnas önskemål och behov. Arbetet innebär även kontakter med lokala aktörer på arbetsmarknaden både inom den offentliga och privata sektorn samt ideella organisationer. Du kommer få kontinuerlig handledning samt fortbildning utifrån ett lösningsfokuserat perspektiv.

Kvalifikationer

Du har engagemang och intresse för att arbeta i team i en kreativ och utmanande verksamhet i ständig förändring och utveckling. I teamet ingår personal från socialtjänsten, arbetsförmedlingen, landstinget och försäkringskassan. 

För tjänsten krävs utbildning inom lösningsfokuserat förhållningssätt och att du vill utveckla din förmåga att arbete lösningsfokuserat utifrån att varje människa har sin egen lösning. Du har relevant högskoleutbildning inom t.ex. rehabilitering eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av coachande arbete utifrån ett lösningsfokuserat arbetssätt, likaså om du har arbetat med teambaserad arbetslivsinriktad rehabilitering. I den här tjänsten behöver du ha kunskap om hur politiskt styrda organisationer och våra välfärdssystem fungerar. Det är en stor fördel om du är van att arbeta i samverkan och har ett brett kontaktnät inom offentliga verksamheter och det lokala näringslivet. 

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med människor både i grupp och individuellt. Du är tydlig, lugn och trygg i dig själv och har en förmåga att sätta dig in i andra människors situation, utan att ta över dennes känslor. I den här rollen behöver du ha en god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och utifrån det anpassa ditt sätt att kommunicera beroende på den du möter. 

Du är en person som tar eget ansvar och har förmåga att föra arbetet framåt samtidigt som du är lyhörd och har god samarbetsförmåga. Vi förutsätter att du i mötet med såväl deltagare som medarbetare har ett gott bemötande och värdesätter olikheter samt förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. 

Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att samverka och kommunicera med olika parter och aktörer krävs goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Kan du andra språk är detta meriterande. I tjänsten ingår viss dokumentation, därför behövs grundläggande IT-kunskaper för att hantera de program och system som vi använder i vardagen. 

Du kommer att köra bil i tjänsten. B-körkort för bil med manuell växellåda är krav. 

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C17228/2018

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.

Ansök nu 

Sista ansökningsdag : 25 mars . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Offentliga jobb Övrigt


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Coach inom arbetslivsinriktad rehabilitering