Avesta kommun

Biträdande Förskolechef till Avesta 1

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Förskoleområde Avesta 1 omfattar förskolorna Blåkullen med nio avdelningar, Prästkragen med fyra avdelningar och förskolan Åsgatan 12 som är en singelförskola med en avdelning. Förskoleområdet har till tillgång till specialpedagog och vaktmästare, ledningsstöd och administratör. 

Förskolorna i Avesta har sex förskolområden; Avesta1, Avesta 2, Avesta 3, Skogsbo, Krylbo/Karlbo och Norra området. Samtliga chefer för förskoleområdena samverkar i ledningsgrupp för kvalitetssäkring och utveckling.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta i team med kollegialt lärande? Vi kan lova dig ett omväxlande och roligt arbete där du arbetar i en väl sammansvetsad ledningsgrupp. 

Som biträdande förskolechef arbetar du tillsammans med förskolechefen. Genom tydligt utvecklingsfokus kommer du att utveckla och driva pedagogiska frågor, organisera verksamheten, arbeta med att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp, utvärdera och kvalitetssäka med grund i det systematiska kvalitetsarbetet. Du skall kunna leda, motivera, fördela och prioritera bland arbetsuppgifter. 

Du kommer i din roll att ha utåtriktade kontakter med både pedagoger och vårdnadshavare. Du kommer därtill bland annat att ansvara för: 

- att skapa goda förutsättningar för barnens kunskapsutveckling och lärande 
- medarbetarsamtal 
- arbetsplatsträffar 
- andra administrativa arbetsuppgifter tillkommer 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en hög personlig mognad och med hög integritet samt är strukturerad och självgående. Du har en mycket god pedagogisk insikt, förvärvad genom erfarenhet och studier. Du är självgående och uthållig i ditt arbete och du arbetar aktivt med att skapa både delaktighet och engagemang i arbetsgruppen. 

Du är empatisk och har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du ser helheter och har förmåga att ta hänsyn till det större perspektivet i både agerande och beslut. 

Du har dokumenterad förskollärarutbildning och förskollärarlegitimation eller annan likvärdig högskole- eller universitetsutbildning. 

Erfarenhet av 
- Lågaffektivt bemötande 
- Vägledande samspel 
- Systematiskt kvalitetsarbete 
- Arbete i flerspråkig miljö 
- Erfarenhet av projektinriktat arbete 
- IKT-erfarenhet 

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-09-03
Eller utifrån erforderligt fattade beslut.

Referensnummer: C19501/2018

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 28 maj . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Chef & Ledning Förskollärare


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Biträdande Förskolechef till Avesta 1