Avesta kommun

Biståndshandläggare till vård och omsorg

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Omsorgsförvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorg, omsorg om funktionshindrade, äldreomsorg och hemsjukvård. Vi är bra på att driva utvecklingsfrågor och ligger i framkant inom fler områden. Vi söker nu en biståndshandläggare till vård och omsorg. Ett arbete som präglas av stort lösningsfokus där individen alltid står i centrum. 

Arbetsgruppen består av fem biståndshandläggare, två administrativ personal och en chef. En stabil personalgrupp med mycket skratt och vi månar om varandra. Vi har återkommande fredagsluncher och ser gärna till att kombinera våra arbetsplatsträffar med promenader eller andra aktiviteter. Vi hjälper varandra i arbetet och även om du har ett eget geografiskt område att ansvara för så finns alltid någon att fråga. 

Vill du bli vår nya kollega? 
Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Biståndshandläggaren är spindeln i nätet där den ena dagen inte är den andra lik. Arbetet innebär att ha hand om myndighetsutövning i enlighet med fastslagna delegationer och riktlinjer inom äldreområdet. Du kommer att göra utredningar med bedömningar och uppföljningar avseende dagverksamhet, hemtjänst, korttidsvistelse och särskilt boende. En stor del av ditt arbete går åt att planera för patienter som ska ha hjälp samt bedöma personers behov efter sjukhusvistelse. Omprövningar och uppföljningar av redan fattade beslut är också en del av ditt arbete. Du får ta ansvar för bedömning, dokumentation och beslut utifrån det socialrättsliga området. 

Du arbetar självständigt och har ansvar för ett visst geografiskt område i kommunen men har bra stöd och råd som finns nära till hand av både chef och medarbetare. Arbetet innebär samarbete både inom gruppen och med andra yrkesroller och samverkanspartners som Landstinget, rehabteamet och Migrationsverket. Vi är nu i startgroparna för att införa ett behovsinriktat arbetssätt ÄBIC/IBIC (Äldres/Individens Behov I Centrum).

Kvalifikationer

Som person är du självgående och du driver dina processer vidare. Du har god samarbetsförmåga d.v.s. kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt samt kan anpassa sättet du förmedlar ditt budskap till andra. Vi lägger stor vikt vid att du kan samverka med olika aktörer och du bör därför vara bra på att kommunicera i både tal och skrift på svenska. Arbetet kräver att du är strukturerad i ditt arbetssätt och kan organisera och prioritera ditt arbete effektivt. 

Du har en högskoleutbildning inom sociala omsorgsprogrammet eller socionomprogrammet eller annan utbildning arbetsgivaren finner likvärdig. Har du kunskap inom socialrätt är detta meriterande. Det är också meriterande om du kan eller har erfarenhet av handläggningsprocessen utifrån socialtjänstlagens intentioner och målsättning. Körkort är ett krav då det förekommer mycket resor med kommunens bilar i tjänsten. 

Tillsammans med oss övriga medarbetare och chef har vi ständigt krav på att handlägga snabbt och enkelt men även ha fokus på kvalitet, det är därför viktigt att hålla tidsramarna för att arbetet ska flyta på. Erfarenheter från området är meriterande.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-07-01

Referensnummer: C18960/2018

 

Övrigt

Förmåner 
Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 29 april . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Övriga vårdtjänster


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Biståndshandläggare till vård och omsorg