Avesta kommun

Barnskötare på Prästkragen

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Förskolan Prästkragen ingår i förskoleområde Avesta 1, som geografiskt ligger i centrala Avesta, med närhet till flera grönområden, bibliotek och lekparker.Till området finns förutom förskolechefen även en biträdande förskolechef, specialpedagogisk kompetens, vaktmästare och administratör. Prästkragen har två 3-5 års avdelningar och två 1-3 års avdelningar. Den annonserade tjänstens placering är initialt på 1-3 års avdelningen Mattisborgen, där 16 barn är inskrivna och 4 heltider arbetar (två förskollärare och två barnskötare).

Arbetsuppgifter

Du som barnskötare bidrar tillsammans med dina kollegor att skapa en helhet kring barns lärande genom lek, inflytande, kreativitet och samspel utifrån förskolans läroplan. Lärandet är ett samspel mellan alla intressenter i förskolan 
d v s barn, pedagoger och vårdnadshavare. 

Arbetet innebär i praktiken att du ska bygga relation med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute och inne, delta i matsituationer, med blöjbyten och allmän hygien, i barnens vila, lyfta och bära barnen. 

Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex spela spel, läsa sagor, arbeta med barns språkutveckling, rörelse, teknik och lekar. Arbetet innebär dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare men även att genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer. Du ska ha erfarenhet och datakunskaper såsom att skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, arbeta med bildhantering och skriva i mallar. Du bör även kunna hämta och lagra information i olika system. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har barnskötarutbildning alternativt barn- och fritidsprogrammet. Du är en professionell och reflekterande pedagog som har barnen i fokus. Du har god samarbetsförmåga och skapar bra relationer till barn och vårdnadshavare samtidigt som du med lätthet kan arbeta självständigt. Vi söker dig som har erfarenhet av arbete i förskolan eller är ny inom yrket. Du har personlig mognad. Är trygg, stabil och har självinsikt samt att du skiljer på det personliga och det professionella. Vi värdesätter om du har något specialintresse som du brinner extra mycket för och som är kopplat till förskolans mål. Det är även meriterande med kunskaper i t.ex. tecken som stöd och Vägledande samspel. 
Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-01-01

Referensnummer: C22848/2018

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : Om 20 timmar . Arbetsort : Hela landet

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Barnskötare på Prästkragen