Unionen

Regionchef till Unionen i Gävleborg

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

 

Unionen Region Gävleborg, med kontor i Gävle, ger service och stöd till cirka 12 400 medlemmar och ca 580 förtroendevalda i regionen. Vi är 12 medarbetare och söker nu ny Regionchef.

 

Om tjänsten

Regionchefen är ansvarig för att driva, leda och utveckla verksamheten på regionen utifrån beslut från kongress och styrelse, med utgångspunkt i förbundsgemensamt utformade och samordnade arbetsområden. En stor del av regionens huvudsakliga arbetsuppgifter är förhandlingar, att stödja och utveckla medlemmar och förtroendevalda i regionen samt skapa engagemang för att möjliggöra fler förtroendevalda.

 

Som regionchef delar du Unionens fackliga värderingar och arbetar med medlemmen i fokus. Du är förtrogen med att driva och utveckla organisationer på ett modernt och professionellt sätt, har goda ledaregenskaper och skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö. Facklig och arbetsrättslig kunskap är ett krav för den här rollen. Ledarskapserfarenhet är en förutsättning då du som regionchef i Unionen Gävleborg har direkt underställda medarbetare. Arbetsgruppen i Gävleborg består av såväl nya som erfarna medarbetare och som chef är du självklart intresserad av att utveckla och forma ett framgångsrikt och effektivt team som trivs och jobbar bra tillsammans. 

 

Som ledare i Unionen förväntas du dela vår vision, målbild och vårt arbete med utveckling. Du tar i beslutsfattandet ett helhetsansvar för förbundet i stort, inte bara den egna verksamheten. Utvecklingsarbetet kräver att du är förändringsbenägen, flexibel, jobbar med ständiga förbättringar och vågar tänka nytt – ha mod att driva och effektivisera den egna verksamheten och fatta beslut utifrån lokala förutsättningar. Unionen har tydliga processer och verktyg för resultat/måluppfyllnad och du förväntas som ledare ha kunskap om dessa, både strategiskt och operativt, och förmåga att driva dem. Du kan agera professionellt som arbetsgivare i vår organisation – ha kunskap om interna regelverk/processer och ha förmåga att driva dem. I ditt ledarskap tar du ansvar för egen utveckling och har förmåga att stötta dina medarbetare i deras utveckling. Du förväntas ha en tydlighet i att kommunicera mål, förväntningar, ramar och spelregler för egen verksamhet och ha mod att fatta beslut. Den kommunikativa förmågan innefattar även att ha kompetens och mod att ge/ta feedback, skapa tydlighet och coacha medarbetare till måluppfyllnad och utveckling.

 

Omfattning

Tillsvidareanställning, månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontoret är vår primära arbetsplats och visst arbete kan även utföras från hemmet eller annan plats.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 3 mars 2024. Intervjuer sker efter sista ansökningsdag.

Unionen välkomnar olikheteter i personalgrupperna och eftersträvar mångfald i alla avseenden.

 

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Engström, Chef för regionala verksamheten, på malin.engstrom@unionen.se eller 072-543 65 02.

Facklig företrädare för chefssektionen är Maria Karlsson, 0920-233514, maria.karlsson@unionen.se och personalrepresentant är Annelie Giselson, 08-50416127, annelie.giselson@unionen.se

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 3 mars . Arbetsort : Gävle . Publicerat : 12 februari

Kategorier : Chef & Ledning HR & Organisation Juridik


Senaste jobben från Unionen

Alla jobb hos Unionen

Liknande jobb Regionchef till Unionen i Gävleborg