FOI

Beräkningsingenjör inom verkanstålighet hos fartyg

Vill du bidra till Sveriges framtida försvar och säkerhet? 

FOI i Grindsjön växer och vi behöver förstärkning inom forskningsområdet undervattensverkan. Vi arbetar med allt som rör verkan från sprängämnen som detonerar under vatten. Centralt är verkan i stora strukturer såsom fartyg och ubåtar. Inom området hanteras stridsdelen/sprängämnet från detonation till att verkan uppnåtts i strukturen. Vi söker dig som är civilingenjör eller motsvarande och som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö med komplexa frågor.

 

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som beräkningsingenjör så arbetar du med tillämpad forskning och utveckling inom undervattensverkansområdet där beräkningar kopplar mot tekniskt utmanande experiment. Du kommer att använda såväl avancerade numeriska koder såväl som förenklade samband. I arbetet ingår även att stödja vidareutveckling av dessa koder vilket syftar till att förstå fartygs verkanstålighet på en övergripande systemnivå. Arbetet sker på flera olika nivåer där försök och simuleringar jämförs, valideras, såväl som fullskaliga fartyg med små möjligheter till experimentell validering.

 

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen inom tillämpad mekanik, experimentell teknisk fysik eller motsvarande. Vi arbetar både nationellt och internationellt så goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, såsom presentationer och rapportskrivning, är ett krav. Du behöver också ha B-körkort. Det är meriterande om du har relevant teknisk arbetslivserfarenhet. Även erfarenhet av programmering i C/C++, Python, LS-dyna är meriterande.

 

För att lyckas och trivas hos oss bör du vara självgående, initiativtagande, strukturerad, ha god samarbetsförmåga samt en problemlösande analysförmåga. Du har även god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

 

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

 

Du kommer att ingå i enheten Framdrivning och Undervattensvapen som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör på avdelningen: Vapen, skydd och säkerhet - Totalförsvarets forskningsinstitut - FOI

 

Arbetsplatsen ligger vid Grindsjön på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn. 

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

 

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 

 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev på svenska senast den 31 augusti 2022.

 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Malin Kölhed. Fackliga företrädare är Mathilda Ågren (SACO-S)) och Magnus Lindström (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 08-555 030 00.

 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

 

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse.

 

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

 

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

 

Län:

Stockholm

 

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

 

Anställningsgrad:

Heltid

 

Arbetstider:

Dag

 

Sista ansökningsdag:

2022-08-31

 

Tillträde:

Enligt överenskommelse

 

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholms län- Grindsjön

 

Kontaktpersoner:

 

Malin Kölhed

tfn: +46 0855503000

 

Thomas Öst

tfn: +46 8555030000

 

Företagets hemsida:

www.foi.se

 

Adress:

Olof Arrhenius väg 31 13794 Norra Sorunda

 

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 30 juni

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Beräkningsingenjör inom verkanstålighet hos fartyg