Unionen

Ombudsman till Unionen Öst

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

 

Unionens regionkontor i Linköping ger service och stöd till ca 26 000 medlemmar och 114 klubbar i regionen. Vi är 22 medarbetare och söker nu ombudsman för tillsvidareanställning.

 

 

Arbetsbeskrivning

Som ombudsman gör du skillnad genom att:

• Företräda medlemmar i förhandling med arbetsgivare och arbetsgivarorganisationer.

• Öka den lokala fackliga närvaron på Unionens arbetsplatser samt utveckla de förtroendevaldas arbete.

• Värva nya medlemmar.

• Ge kvalificerad rådgivning och stöd till medlemmar och förtroendevalda i arbetsrättsliga frågor.

• Genomföra arbetsplatsbesök tex som regionalt arbetsmiljöombud

• Informera om och teckna kollektivavtal.

• Genomföra utbildningar för förtroendevalda och medlemmar.

 

Unionen erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt, och utvecklande arbete som förbättrar för samhället, medlemmen och vår organisation.

 

 

Kvalifikationer

Om du gillar utveckling och förändring, om du vill bidra i vår strävan att vara en professionell organisation i alla delar och om du drivs av de frågor som Unionen jobbar för kommer du att trivas hos oss!

 

I rollen som ombudsman behöver du vara van att ta eget initiativ och ha beslutsförmåga. Du behöver ha förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

 

I arbetet som ombudsman träffar du ofta människor som befinner sig i pressade situationer, därför är din sociala kompetens viktig liksom din förmåga att tillämpa ett konsultativt arbetssätt.

 

Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp ditt arbete.

 

Du har lätt för att ta in omfattande teoretisk kunskap och omsätta den i praktiken. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift då du i din roll som företrädare ska kunna upprätta juridiska avtal. Som ombudsman jobbar du en del administrativt t ex i ärendehanteringssystem och Officeprogram, och du behöver därför kunna ta till dig och använda olika digitala verktyg och arbetssätt.

 

• Du har eftergymnasial utbildning i t ex personal- och arbetslivsfrågor, samhällskunskap, juridik eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.

• Du bör ha förhandlingsvana tex som förtroendevald, från HR-området eller andra typer av partsförhandlingar.

• Du vill att ditt arbete ska göra skillnad, både för individ som för grupp, och du drivs av att jobba i en värderingsstyrd organisation.

• Körkort och tillgång till bil är ett krav, då du förväntas kunna arbeta inom hela regionen. (Det finns möjlighet att teckna avtal om Personalbil.)

 

Unionen värdesätter olikheter i arbetsgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. Välkommen att söka!

 

 

Anställningens omfattning

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal. 

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 19 december 2021.

 

Kontakt

Anders Tilly, regionchef, 013-24 75 05, anders.tilly@unionen.se

Mia Andreasson, gruppchef, 013-24 75 04, mia.andreasson@unionen.se

Ulrika Lundgren, facklig representant, 013-24 75 25, ulrika.lundgren@unionen.se

 

Unionen Region Öst, Ågatan 40, 582 22 Linköping

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 19 december . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 24 november

Kategorier : HR & Organisation Juridik Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Unionen

Alla jobb hos Unionen

Liknande jobb Ombudsman till Unionen Öst