FMV

Medarbetare till Teknisk information

Är du ingenjör eller har motsvarande kompetens och erfarenhet av att arbeta självständigt och i projekt, kanske med förvaltning av data? Är du självgående och initiativtagande? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

I denna roll arbetar du systematiskt med kvalitetshöjande åtgärder och utveckling inom informations- och datakvalitet. Du arbetar också t ex med att utarbeta, utveckla och upprätthålla styrande dokument, processer och metodik inom enhetens ansvarsområden, vilka till stor del spänner över hela livscykeln för Försvarsmaktens materiel och dess samtliga försvarsgrenar. Du arbetar tillsammans med andra i olika projekt, och ditt ansvar är att genomföra och följa upp delområden och uppgifter i projekten som du har tilldelats. Du har även ansvar för att fånga upp och arbeta med verksamhetens behov inom produktdata och teknisk information.

Rollen som ingenjör innebär också att arbeta med att utveckla och förbättra arbetsmetoder och arbetssätt samt att sprida kunskap till andra inom verksamheten. I uppgifterna ingår att planera och genomföra uppgifter genom att delta i, och ibland också leda arbetsgrupper, vilket kräver förmåga att strukturera eget och andras arbete. I befattningen representerar du enheten och FMV både internt och externt. Arbetsuppgiften kan även innebära att leda och/eller delta i upphandlingar, t ex genom att ta fram tekniska kravspecifikationer, utvärdering av anbud mm.

Tjänsten är placerad i Arboga.

Vi söker dig som

Du har slutförd högskoleutbildning med teknisk inriktning eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har god datorvana och är mycket duktig på att uttrycka dig i såväl tal som skrift på både svenska och engelska. För denna tjänst krävs också erfarenhet av självständigt arbete där du fått ta egna initiativ, men även vana från arbete i projektform.

Du har erfarenhet av arbete med teknisk information/dokumentation, standarder och tekniska IT-system, och du har erfarenhet av att leda och delta i utredningar, rapportskrivning och analyser. Om du har erfarenhet av offentlig upphandling är det ett plus. Vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamhetsutvecklingsarbete, samt planering och styrning av arbetsgrupper. Vi tror att du kommer att ha nytta av goda kunskaper inom Sharepoint och Teamcenter.

Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt, och du trivs med att arbeta självständigt och ta egna initiativ för att lösa en uppgift, även om du förstås också har många kontaktytor. Vidare är du kreativ och tycker om att komma med nya idéer och förslag på förbättringar som leder till resultat, du har också helhetssyn och förmåga att se samband. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Vi på verksamhetsområdet Logistik (VerkO Log) ansvarar för och organiserar verksamhet för att leverera produkter och tjänster inom logistikområdet. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra verksamhetsområden inom FMV, Försvarsmakten samt externa leverantörer, där vi också ibland är en rådgivande expertresurs. Denna tjänst är placerad på enheten Materieldatastöd som ansvarar för utarbetande och implementering av myndighetsgemensamma arbetssätt, metoder och krav inom teknisk information och produktdata.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO [Peter Andersson], SACO [Per Andersson], OFR/O [Henry Joona] och OFR/S [Peter Boström]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Christer Midgården, sektionschef Teknisk information, på telefon 08-782 4000. Om du har frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Anette Eriksson, rekryteringskonsult, på 
Anette.eriksson@adecco.se eller 073-684 71 16.

Sista ansökningsdag är 2024-02-27.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 27 februari . Arbetsort : Arboga . Publicerat : 6 februari

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Medarbetare till Teknisk information