Skanska

Social media specialist till BoKlok

BoKlok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Tillsammans bygger vi hållbara hem till lågt pris för alla. Tack vare våra kombinerade erfarenheter kan vi göra det med god design, funktion och kvalitet. Vi har medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien och ansvarar för hela värdekedjan från markanskaffning och produktutveckling ända fram till inflyttning.

 

Som Social media specialist hos oss är du en del av ett engagerat team, och ansvarar för att bygga en stark närvaro i sociala medier i Sverige samt att bidra med innehåll i alla former, för alla våra kanaler – på alla våra marknader.

Vi ser möjligheter!

I din roll som Social media specialist ingår du i vårt Content team som leds av BoKloks Content manager. Tillsammans skapar ni innehåll för alla BoKloks kommunikationskanaler, både interna och externa. I din roll ansvarar du främst för att bygga en stark närvaro i de svenska sociala kanalerna genom att skapa, driva och följa upp på kampanjer i en bra mix mellan projektmarknadsföring, varumärkes- och arbetsgivarvarumärkesbyggande innehåll. Ditt ansvar omfattar även community management i de sociala kanalerna.

Som Social media specialist kommer du att få en viktig roll i BoKloks Content team genom att bland annat: 

• Bidra till ökad varumärkeskännedom, ett starkt arbetsgivarvarumärke och ökad kundnöjdhet i din roll som redaktör och community manager för BoKloks sociala kanaler i Sverige.

• Få kanalerna att växa och stärka relevanta KPI:er i linje med BoKloks strategi för sociala medier.

• Skapa kampanjer inkl. att följa upp & analysera – därigenom attrahera intressenter, kunder och andra målgrupper till våra sociala kanaler och driva trafik vidare till BoKloks webbsidor.

• Aktivt leta efter inspiration, följa med i kommunikations - & marknadsföringstrender, bevaka konkurrent- och intressentinitiativ samt utforska nya sätt att utnyttja sociala mediers påverkan.

• Skapa innehåll (t.ex. texter, filmer, foton) för alla BoKloks kanaler.


 

Om dig 

Du har relevant eftergymnasial utbildning kombinerad med minst 3 års erfarenhet av att arbeta med sociala medier och digital kommunikation. Din svenska, liksom din engelska, håller en mycket hög nivå och du skriver SoMe-captions lika klockrent som webbside-copy.


Som person är du proaktiv och kreativ, kommunikativ och analytisk, samt har en fingertoppskänsla för allt som gäller sociala medier. Du har gedigen kunskap om de vanligaste sociala och digitala plattformarnas annonseringsverktyg t.ex. Facebook Business Manager. Du har förhoppningsvis också vana att arbeta i Episerver, Apsis och Mynewsdesk. Photoshop och Indesign kan du utan och innan, och du kan enkelt skapa enkla infographics, filmer och gif:ar.

 

Du trivs med variationen i att både få jobba hands on som redaktör för de sociala kanalerna, och att få skriva nyhetstexter anpassade för alla våra olika kanaler, från intranätet till pressrummet. Du är inte rädd för att tänka utanför ramarna, att hugga i där det behövs och att våga testa nya tillvägagångssätt – från idékläckning till genomförande. Du är en lagspelare som gillar att arbeta i nära samarbeten i ett format som vi i teamet valt att kalla ”att gigga”, med ”kompisläsning” som naturlig del. Tro oss, du kommer också att gilla det!


 

Vill du bli en del av vårt team? 

BoKlok har kontor på flera orter i Sverige - vårt Content team hittar du oftast på kontoret i Malmö. Om rätt person skulle visa sig bo i en annan del av landet går det bra att arbeta med ett av de andra kontoren som utgångspunkt.

 

Tjänsten har en inledande provanställning på 6 månader.

 

Vi hanterar inkomna ansökningar löpande och ser fram emot din ansökan så fort som möjligt, dock senast den 15 november 2020.

 

För svar på frågor om tjänsten, kontakta:

Alexandra Lundqvist, Content manager, 010 – 448 26 62

 

Vi ser fram emot att imponeras av din ansökan – varmt välkommen med ditt CV, personligt brev och kanske något ytterligare som gör att vi verkligen förstår viken stjärna du är!

 

Additional Information

• Location: Malmö, Skåne, Sweden

• Additional Locations: Sweden

• Schedule: Heltid

• Employee Status: Tillsvidare

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 15 november . Arbetsort : Malmö . Publicerat : 16 oktober

Kategorier : Försäljning & Marknadsföring Kommunikation


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Social media specialist till BoKlok