Skanska

Redovisningsekonom till ekonomiavdelningen - Stockholm

Skanska Sveriges Ekonomiavdelning ansvarar för att kvalitetssäkra och konsolidera den legala redovisningen och rapporteringen till Skanska AB och ledningen. Vi har kunskap, kan utbilda och ge instruktioner inom skatt och redovisning samt arbetar för enhetlighet inom BU Sweden. Vår vision är ”En Ekonomifunktion i världsklass”. På ekonomi-avdelningen är vi cirka 60 medarbetare och totalt inom ekonomifunktionen inom Skanska Sverige AB är vi mer än 200 medarbetare.

 

Redovisningsekonom sökes!

 

Nu söker vi dig som vill stötta vår redovisningsansvarige för Skanska Sverige AB. Det här är en tjänst för dig som vill lära dig mer om hur stora bolag arbetar med redovisningsprocesser- och regelverk. Tjänsten är varierad och innebär både att löpande hantera olika uppgifter samt att arbeta med ac hoc uppgifter, som t ex olika utredningar.

 

I rollen ingår även att:

  • Vara delaktig i framtagning av information till årsredovisningen
  • Vara delaktig i omräkning av intäkter från successiv vinstavräkning till färdigställandemetoden
  • Utveckla processerna kring årsredovisning och legal intäktsredovisning
  • Stämma av och analysera koncernräntor
  • Stötta redovisningsansvarig i kvartalsbokslut- och rapportering

Du ingår i gruppen Skanska Sverige AB och SIS AB Redovisning. Gruppen är en del av Skanska Sveriges ekonomiavdelning och består av 17 personer.

 

Med din känsla för ansvar och noggrannhet skapar vi ordning och reda.

 

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi eller har fått motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Du behöver ha minst ett par års erfarenhet från redovisning och bokslut med målsättningen att fortsätta utvecklas inom området. Du är analytisk till ditt sätt med god prioriteringsförmåga och du har fokus inställt på kvalitet och noggrannhet. Som person är du nyfiken, ansvarsfull och mån om goda samarbetsrelationer. Du har mycket god kunskap i Officesystemet, speciellt Excel, samt är van vid att arbeta i stora affärssystem (t ex Oracle Fusion).

 

Vi vill lära känna dig

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och ett personligt brev senast den 17 november. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Emma Söderström, 076-864 5156, emma.soderstrom@skanska.se

 

Additional Information

  • Location: Stockholm, Sweden
  • Schedule: Heltid
  • Employee Status: Tillsvidare

Statements

  • About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 17 november . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 1 november

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Redovisningsekonom till ekonomiavdelningen - Stockholm