Skanska

Redovisningsansvarig till gruppen Fastighetsredovisning – Stockholm

Skanska Sveriges ekonomiavdelning ansvarar för att kvalitetssäkra och konsolidera den legala redovisningen och rapporteringen till Skanska AB och ledningen. Vi har kunskap, kan utbilda och ge instruktioner inom skatt och redovisning samt arbetar för enhetlighet inom BU Sweden. Vår vision är ”en ekonomifunktion i världsklass”. På ekonomi-avdelningen är vi cirka 60 medarbetare och totalt inom ekonomifunktionen inom Skanska Sverige AB är vi ca 150 medarbetare.

 

 

Affärsintresserad redovisningsansvarig sökes!

Nu söker vi dig som vill arbeta med fastighetsredovisning. Du kommer att ansvara för egna bolag och arbeta med såväl löpande redovisning som uppföljning för att säkerställa en korrekt legal redovisning. Vi söker dig som tycker om att ta ansvar, har förmåga att prioritera ditt arbete och vill utvecklas inom redovisning. Du bidrar även till att etablera goda processer och rutiner för att säkerställa en redovisning av hög kvalité.

 

I rollen ingår även:

• Avstämning av månads-, kvartals- och årsbokslut

• Att göra moms- och inkomstdeklaration

• Ansvara för att ta fram årsredovisning

• Arbete kring försäljning av bolag

• Kontakt med revisorer

• Vara ett naturligt bollplank för verksamhetens controllers

 

Du ingår i gruppen Fastighetsredovisning. Vi arbetar inom Skanska Sveriges kommersiella fastighets- och bostadsutveckling. I våra bolag finns oftast en mark eller en byggnad under uppförande. Gruppen är en del av Skanska Sveriges ekonomiavdelning och består av totalt 15 personer. Vi arbetar processorienterat och i team så du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor.

 

 

Med ditt engagemang, noggrannhet och uthållighet skapar vi resultat

Vi tror att du har högskoleexamen inom ekonomi och har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom redovisning där du självständigt har varit ansvarig för bolag. Det är viktigt att du är trygg i dina redovisningskunskaper. Skanska är en stor koncern och det är därför en fördel om du arbetat inom en koncern tidigare och har grundläggande förståelse för koncernredovisning och rapportering. För oss är det viktigt att leverera med kvalitet och vi värdesätter din noggrannhet och din förmåga att tänka kritiskt. Du kommer att ha många kontaktpunkter i bolaget därför uppskattar vi även din förmåga att samarbeta. Om du kan fastighetsredovisning är det meriterande. Naturligtvis hanterar du MS Excel väl. Vårt affärssystem är Oracle Fusion.

 

 

Ansök direkt - vi vill lära känna dig

Välkommen med din ansökan i form av CV och ett personligt brev senast den 5 december. Vi intervjuar löpande så skicka din ansökan redan idag. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande redovisningschef Helena ben Salem på 010- 449 28 63 eller helena.bensalem@skanska.se

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

Om företaget

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 23 november

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Redovisningsansvarig till gruppen Fastighetsredovisning – Stockholm