Skanska

Redovisningschef Fastighetsredovisning - Stockholm

Skanska Sveriges Ekonomiavdelning ansvarar för att kvalitetssäkra och konsolidera den legala redovisningen och rapporteringen till Skanska AB och ledningen. Vi har kunskap, kan utbilda och ge instruktioner inom skatt och redovisning samt arbetar för enhetlighet inom BU Sweden. Vår vision är ”En Ekonomifunktion i världsklass”. På ekonomi-avdelningen är vi cirka 60 medarbetare och totalt inom ekonomifunktionen inom Skanska Sverige AB är vi mer än 200 medarbetare.

 

Affärsintresserad Redovisningschef sökes!

 

Vi söker nu en affärsintresserad Redovisningschef som kommer att leda 14–18 kompetenta redovisningsekonomer vilka arbetar med fastighetsredovisning. Gruppen ansvarar för en koncern med ca 250 dotterbolag till Skanska Sverige. Bolagen utgör en grund för vår bostad- och kommersiella projektutvecklingsverksamhet och äger olika fastigheter.

 

Då gruppen är nybildad kommer ett av dina fokusområden vara att utveckla gruppen och tydliggöra arbetsuppgifter samt att förbättra och digitalisera gemensamma processer. Till din hjälp har du en Team lead. Ett annat fokusområde kommer vara att kontinuerligt förbättra samarbetet mellan din grupp och regioncontrollers knutna till verksamheten. En annan viktig samarbetspartner finns inom avdelningen i den grupp som konsoliderar och rapporterar Skanskas projektutveckling till ledning och moderbolag. Ditt operativa ansvar innebär att säkerställa att dotterbolagen inom koncernen följer lagar och beslutade riktlinjer internt och externt både från ett redovisnings- och ett skatteperspektiv.

 

Du ingår i ledningsgruppen för Ekonomiavdelningen tillsammans med 6 andra Redovisningschefer som representerar olika delar av Skanska Sverige och rapporterar till Ekonomichef BU Sweden.

 

Vi söker dig med gedigen redovisningskunskap!

 

I grunden är du civilekonom med minst 5–10 års erfarenhet från en revisionsbyrå eller en redovisningsavdelning. Det är mycket viktigt att du är bred och trygg i dina redovisningskunskaper och starkt meriterande är om du kan fastighetsredovisning.

 

Som person är du driven och en problemlösare och trivs med att arbeta i en dynamisk miljö samt att ta in ny kunskap. Du hanterar operativa uppgifter väl och din strategiska höjd är påtaglig. Du är förtroendeingivande, kommunikativ och tydlig. Det finns en stor fördel om du tidigare har haft erfarenhet av personalansvar, men kunskap i redovisningsfrågor är kvalificerande. Naturligtvis är du en van användare av Excel.

 

Vi vill lära känna dig

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och ett personligt brev senast de 27 oktober. Vi intervjuar löpande så skicka din ansökan redan idag. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Therese Hagel på 010-448 08 18.

 

I samband med denna rekrytering genomförs bakgrundskontroll med syfte att värna om Skanskas verksamhet. Inför bakgrundskontrollen inhämtas ditt medgivande.

 


Additional Information

  • Location: Stockholm, Stockholm, Sweden
  • Schedule: Heltid
  • Employee Status: Tillsvidare

Statements

  • About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 27 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 oktober

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Redovisningschef Fastighetsredovisning - Stockholm