Skanska

Projekteringsledare Sundbybergsprojektet Stora Projekt - Stockholm

Stora Projekt Stockholm är en region i Skanskas verksamhetsgren Väg- och Anläggning, som bygger vägar, järnvägar, tunnlar, broar, hamnar, energianläggningar, samt utför mark- och grundläggningsarbeten i hela Sverige.

Projekt Mälarbanan omfattar järnvägssträckan mellan Tomteboda och Kallhäll. Genom Sundbyberg planerar Trafikverket att bygga ut järnvägen från två till fyra nya spår. En del av järnvägen går i en cirka 1,4 kilometer lång betongtunnel med anslutande ramper.

Delentreprenad E9961 omfattar i huvudsak tunnel, station samt mark- och anläggningsarbeten för järnväg. Byggtiden för hela entreprenaden är beräknad till cirka åtta år.

Skanska har tecknat ett avtal med Trafikverket om att arbeta fram förutsättningarna för att genomföra entreprenad E9961. Den första och förberedande fasen är nu igång och vi söker dig som vill vara med på vår resa.
I ett utökat samverkansprojekt sitter vi tillsammans med Trafikverket i moderna ljusa lokaler i Sundbyberg, där du kan följa projektet utanför fönstret.

Ta chansen - innan tåget går!

Som Projekteringsledare ansvarar du för projektering och tekniska frågor i den här fasen av projektet. Du leder projekteringen, samverkar med produktion och inköp och ansvarar för att kraven i kontraktet med beställaren uppfylls. Du skapar förutsättningar för att åstadkomma en kostnadseffektiv och byggbar produktion, säkra arbetsplatser, hög kvalité, gröna lösningar, innovationer och en förutsägbar lönsamhet i våra projekt.

Du är en av nyckelpersonerna och är med och skapar en effektiv projekteringsorganisation. Totalt söker vi fem projekteringsledare, en för respektive geografiska indelning samt stationerna, som kommer att rapportera till vår samordnande projekteringsledare.

Under våren kommer vi att handla upp den projekterande konsulten som skall vara på plats i augusti i år. Vi ser gärna att du är med i det planeringsarbete som krävs innan konsulten är på plats.

Rollen som projekteringsledare innebär vidare att:
- Planera, leda och följa upp projekteringen. 
- Styra och budgetera projekteringsarbetet under projektets genomförande. 
- Ansvara för att alternativa tekniska lösningar och metoder, inkl. gröna lösningar och innovationer, projekteras och skapar värde. 
- Delta i arbetet med att analysera risker och möjligheter för projektet, där ditt ansvarsområde speciellt rör projektering och teknik. 
- Planera och samordna projektering, produktion, och inköp. 
- Ansvara för att 3D-modeller upprättas och att de bidrar till ett integrerat informationsflöde i projektet (BIM). 
- Kommunicera med beställarens projekteringsansvarige och tillsammans samordnar ni granskningsarbetet. 
- Följa upp projekteringsarbetet med avseende på tid, ekonomi, kvalitet, säkerhet och miljö.

Vill du vara med på vår resa? 

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av projektering inom väg och anläggning och har stort intresse för produktion. Du tycker om att leda människor och har en god förmåga att kommunicera och presentera.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har analytisk förmåga, är strukturerad, har lätt för att samarbeta och ser möjligheter i det du gör. Du är målinriktad, kreativ och ambitiös. Ditt driv gör att du har en naturlig fallenhet för att ta en ledande roll i våra projekt med stort eget ansvar. Du har sannolikt en byggteknisk högskoleutbildning. 

Skanskas löfte är att bygga ett bättre samhälle. För att göra det behöver vi hela tiden fler ambitiösa medarbetare som liksom vi brinner för att göra samhället koldioxidneutralt och en samhällsutveckling som ger alla bra livsvillkor, oavsett var man bor. Om du är bra på det du gör och delar våra värderingar så hoppas vi att du vill bygga ett bättre samhälle med oss.

Skanska är ett stort och internationellt företag. Det ger dig som jobbar här goda möjligheter att utvecklas och göra karriär. Vi vill se dig utvecklas. Därför erbjuder vi en rad utvecklingsredskap som syftar till att hjälpa dig att ta nästa steg i din karriär, oavsett var hos oss du ser dig själv i framtiden.

Ansökan

Sista ansökningsdagen är den 21 april 2019. Du anmäler ditt intresse för tjänsten genom att registrera ditt CV och personligt brev via länken. Vid frågor är du välkommen att ta kontakt med Ulf Håkansson, på 010-448 88 03.
Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 12 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 mars

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Projekteringsledare Sundbybergsprojektet Stora Projekt - Stockholm