Skanska

Projekteringsledare Infrastruktur - Stockholm

Distrikt Infrastruktur Stockholm ingår i en region inom Skanska med verksamhet i hela Sverige. Distriktet driver väg-, järnvägs- och broprojekt, framförallt med Trafikverket som kund. Projekten vi jobbar med syftar till att lösa regionens trafikutmaningar och skapa en trygg och trevlig innerstadsmiljö. Projekten är i regel stora med ordervärden 100-1000 mkr och betydelsefulla för vårt framtida samhälle.

Vi söker en projekteringsledare till vårt projekt inom Förbifart Stockholm i Vinsta

Trafikplats Vinsta byggs av Skanska i utökad samverkan med trafikverket. Entreprenaden består i huvudsak av ombyggnad av Bergslagsvägen mellan Bergslagsplan och Skattegårdsvägen, med anslutning mot lokalgator, ramp i betongtråg mot E4 Skattegårdsvägen, två nya cirkulationsplatser, ledningsomläggningar samt ett nytt gång- och cykelvägnät. Entreprenaden genomförs som totalentreprenad i samverkan med 42 månaders kontraktstid.

Vi söker en projekteringsledare för att bygga upp vårt team på arbetsplatsen i Vinsta. Du kommer ingå i en organisation med flera projekteringsledare från både från Skanska och Trafikverket.

Ett framgångsrikt projekt börjar med en lyckad projektering

Som Projekteringsledare i totalentreprenader ansvarar du för projektering och tekniska frågor från anbudsarbete till genomförande. Du leder projekteringen och ansvarar för att kraven i kontraktet med beställaren uppfylls. Du ska skapa förutsättningar för att åstadkomma effektiv produktion, säkra arbetsplatser, hög kvalité, gröna lösningar och förutsägbar lönsamhet i våra projekt. 

Du är en av nyckelpersonerna i våra projekt där du inför anbudsarbetet är med och skapar en projekteringsorganisation. 

Vidare är din roll under anbudsarbetet att:

- Planera, leda och följa upp projekteringen. 
- Planera och budgetera projekteringsarbetet under projektets genomförande. 
- Ansvara för att alternativa tekniska lösningar och metoder, inkl. gröna lösningar, projekteras och värderas. 
- Delta i arbetet med att analysera risker för projektet, där ditt ansvarsområde speciellt rör projektering och teknik. 

Vid projektets genomförande: 

- Leder du projekteringen och samordnar med produktion, inköp och planering. 
- Ansvarar du för att 3D-modeller upprättas och att de bidrar till ett integrerat informationsflöde i projektet (BIM). 
- Kommunicerar du med beställarens projekteringsansvarige och tillsammans samordnar ni granskningsarbetet. 
- Följer du upp projekteringsarbetet med avseende på tid, ekonomi, kvalitet, säkerhet och miljö. 

En driven ledare med helhetssyn

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av projektering inom anläggningssektorn och har stort intresse för produktion. Du tycker om att leda människor och har en god förmåga att kommunicera. 

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har analytisk förmåga, är strukturerad, har lätt för att samarbeta och ser möjligheter i det du gör. Du är målinriktad, kreativ och ambitiös. Ditt driv gör att du har en naturlig fallenhet för att ta en ledande roll i våra projekt med stort eget ansvar. 

Du har en gedigen erfarenhet av byggbranschen och god förståelse för byggprocessen. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en projektorganisation. Du har sannolikt en byggteknisk högskoleutbildning. 

Ansök nu

Sista ansökningsdagen är den 19 mars 2019 men vi gör löpande urval så skicka in din ansökan så snart som möjligt via länken.
Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att
kontakta Mats Alexanderson, distriktschef: 010-448 16 83.

Varmt välkommen med din ansökan!

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 43 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : Om 4 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 20 februari

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Projektledning Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Projekteringsledare Infrastruktur - Stockholm