Skanska

Miljö- och hållbarhetssamordnare Stora Projekt Stockholm

Vill du vara med på vår resa till ett bättre, mer hållbart samhälle? Vi söker nu en miljö- och hållbarhetssamordnare till vår verksamhet Stora Projekt i Stockholm med placering på vårt projekt i Nacka.

 

Om verksamheten:

Region Stora Projekt Stockholm är en av två regioner inom Skanska Sverige som leder och utför stora och komplexa anläggningsprojekt.

 

Vi söker nu en miljö- och hållbarhetssamordnare till vårt projekt i Nacka värt 1,2 miljarder kronor. Projektet omfattar nybyggnation av en tunnelbanetunnel om cirka 1 200 meter inklusive ett plattformsrum och två biljetthallar för station Nacka. Detta är en del av utbyggnaden av nya tunnelbanans Blå linje. Entreprenaden har stort fokus på att minimera klimatpåverkan och bedrivs för att certifieras i enlighet med miljöcertifieringssystemet CEEQUAL.

 

Kvalifikationer:

Att vara miljö- och hållbarhetssamordnare på projektet innebär ett nära samarbete med kund, projekt- och produktionsledning för att uppfylla lagstiftning, kundkrav, certifieringar och branschnormer, men även för att efterleva Skanskas interna krav och höga mål och ambitioner gällande miljö.

 

Som miljö- och hållbarhetssamordnare kommer du att driva dessa frågor inom projektet. Stötta i miljöarbetet från projektering till produktion och ansvara för att såväl miljömålen som verifiering av miljö- och hållbarhetspåverkande aktiviteter är tydligt beskrivna, väl kommunicerade och dokumenterade.

 

I arbetet som miljö- och hållbarhetssamordnare ingår:

Att göra Skanskas mål, policy, strategier och styrande arbetssätt avseende miljö kända och att säkerställa att de efterlevs i projektet.

 

• Att göra Skanskas mål, policy, strategier och styrande arbetssätt avseende miljö kända och att säkerställa att de efterlevs i projektet.

• Att ta fram rutiner för miljöarbetet i projektet samt följa upp miljöaktiviteter under projektets gång.

• Uppföljning av miljöcertifiering samt Skanskas egna certifieringar såsom Gröna kartan och grön arbetsplats.

• Vara CEEQUAL-assessor i projektet

• Ta fram och upprätthålla projektets miljö och hållbarhetsplan

• Kontroll och redovisning av material för kund

• Ansvara för arbeten med klimatkalkyl och uppföljning av klimathandlingsplan

• Ansvarar för provtagning av jord, material och vatten

• Ta fram och följa upp mål avseende minskade avfallsmängder och ökad cirkularitet

• Ansvarar för bullerutredning och tillhörande process för ansökning och tillstånd

• Ansvarar för att upprättande och uppdatering av rutin för Byggvarubedömningen samt att denna efterlevs

• Delta i miljöronder

• Kommunicera miljöarbetet internt, hållbarhetsredovisning, och i möte med regionen

 

Kunskapskrav:

Som miljö- och hållbarhetssamordnare hos oss ser vi en stor fördel om du har utbildning/ kunskap inom miljöledningssystem ISO 14001. Du har kunskap om olika miljöcertifieringssystem ex, CEEQUAL, Svanen, LEED, BREEAM, Miljöbyggnad. Erfarenhet av Byggvarubedömningen, BASTA, SundaHus och/eller Svanen.

 

Vad kan Skanska erbjuda dig?

Hos oss på Skanska blir du en del av ett företag som bygger morgondagens samhälle. Oavsett vilken roll du får har vi ett bra erbjudande till dig. Några tydliga exempel är aktiesparprogram, friskvårdsbidrag och möjlighet till förstärkt föräldrapenning. Vi lovar våra medarbetare ständig utveckling. Hos oss har du också möjlighet att lära av dina kollegor över hela Sverige och utvecklas mot nya roller.

 

Intresserad? Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast den 2023-09-26.

 

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik H Jörnlid på fredrik.h.jornlid@skanska.se.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 3 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 september

Kategorier : Bygg & Anläggning Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Miljö- och hållbarhetssamordnare Stora Projekt Stockholm