Skanska

Koncernredovisningsspecialist till Skanska AB

Vi söker en kunnig och engagerad koncernredovisningsekonom till Skanskas huvudkontor i Stockholm. Som koncernredovisningsekonom blir du en del av en grupp erfarna medarbetare som arbetar med koncernredovisning, finansiell rapportering och information till koncernledning. Arbetet erbjuder en utmaning för dig som vill fortsätta utvecklas inom koncernredovisningsområdet i en internationell miljö och ta en samordnande funktion på en avdelning med ett tiotal erfarna och kompetenta medarbetare. Du rapporterar till Senior Vice President Reporting & Accounting.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Konsolidering, elimineringar, avstämningar
  • Månads-, kvartals-, årsbokslut samt prognoser
  • Framtagande av finansiella nyckeltal, analysarbete samt rapportering
  • Upprätthålla regelbunden kontakt med affärsenheterna både i Sverige och internationellt
  • Ta fram rapporter till styrelsen och ledningsgruppen
  • Kontaktperson med revisorerna kring kvartals- och årsbokslut
  • Delta i implementering av nya redovisningsstandarder
  • Ad hoc frågor från koncernledning och övriga funktioner

 

Kvalifikationer och erfarenhet


Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av redovisning i en börsnoterad koncern med internationell verksamhet alternativt har du arbetat vid en revisionsbyrå. Du har dokumenterad god erfarenhet av att jobba med tvärfunktionella uppgifter där samarbete mellan avdelningar är en avgörande framgångsfaktor. Du är en avancerad användare av Excel och har god erfarenhet av att arbeta med stora komplexa affärssystem. Din teoretiska bakgrund är sannolikt civilekonom eller motsvarande.

Personliga egenskaper


Som person är du ansvarstagande, flexibel, självgående och snabb på att ta egna initiativ. Du är mycket serviceinriktad och samarbetar effektivt med olika funktioner i bolaget och trivs i en samordnande roll. Du är noggrann i ditt jobb, stresstålig och van vid att hålla deadlines. Det är också viktigt att du har lätt för att kommunicera muntligt och i skrift på både svenska och engelska.

Vad erbjuder Skanska dig?


Vi är en stor internationell koncern som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och flexibla arbetstider. Vi har ett välutrustat stort gym i huset där det finns olika motionspass att välja på varje dag. Vi erbjuder också alla anställda massage på arbetstid, regelbundna hälsoundersökningar och sjukvårdsförsäkring. Personalen är vår främsta tillgång och vi försöker på olika sätt arbeta för att vara en attraktiv arbetsplats där människor trivs.

Ansökan


I denna rekryteringsprocess samarbetar Skanska med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25 april 2019. 

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

 

About Skanska


Skanska is one of the world’s leading construction and project development companies, focused on selected home markets in the Nordic region, Europe and USA. Supported by global trends in urbanization and demographics, and by being at the forefront in sustainability, Skanska offers competitive solutions for both simple and the most complex assignments, helping to build a sustainable future for customers and communities. The Group has about 38,500 employees. Skanska's sales in 2018 totaled SEK 171 billion.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 25 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 2 april

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Koncernredovisningsspecialist till Skanska AB