Skanska

Klimat och hållbarhetschef region – Asfalt och Bergmaterial, Väg och anläggning Norr

På Skanska utvecklar och bygger vi ett bättre samhälle, och drivs av våra värderingar. Skanskas strävan är att det vi bygger och producerar ska ha så nära noll miljöpåverkan som möjligt, med en målsättning om att vi ska vara klimatneutrala senast 2045. Vår affärsplan har höga ambitioner med delmål för att halvera klimatpåverkan redan inför 2030.

 

Klimat och hållbarhet är en funktion inom Skanska Sverige med engagerade medarbetare, som stöttar och driver hållbarhetsfrågorna. Funktionens fokus är att tillsammans med linjen driva ett affärsfokuserat hållbarhetsarbete. Vi är idag ca 50 specialister inom hållbarhet som bidrar till ett hållbart samhällsbyggande. Funktionen arbetar både strategiskt och operativt inom hela hållbarhetsområdet som klimat, cirkularitet, miljöcertifiering, grönt byggande, ekologi, hållbar stadsutveckling och social hållbarhet.

 

Vill du vara med och driva den gröna omställningen med Skanska i Norr?

För att nå vårt mål behöver vi öka takten i vårt hållbarhetsarbete, som ett steg i detta behöver vi också utöka vårt team som idag består av sju medarbetare. Vi söker dig som vill vara den sammanhållande länken mellan regionerna och funktionen Klimat och Hållbarhet. Rollen som Klimat och hållbarhetschef region innebär att driva och vara huvudkontakten i klimat och hållbarhetsfrågor tillsammans med regionerna. Detta är en kombinerad tjänst som klimat och hållbarhetschef för både region Asfalt och Bergmaterial Norr och region Väg och anläggning Norr.

 

Du kommer att arbeta strategiskt med regionernas ledningsgrupper, samtidigt som du kommer att ha en stor närvaro och engagemang i klimat och hållbarhetsarbetet i projekten och produktionen - allt för att skapa fler hållbara affärer. Du arbetar med att höja kunskapsnivån för klimat och hållbarhetsfrågorna i regionen. I praktiken innebär tjänsten en kartläggning och utredning av nuläget, analys av hållbarhetskrav i upphandlingar, utveckling av hållbara klimatförbättrande lösningar samt kundarbete och marknadsföring av hållbara erbjudanden. I ditt uppdrag ingår också uppföljning av hållbarhetsmål i regionernas affärsplan och klimatplan.

 

Är du den vi söker?

Vi söker dig med gediget intresse av klimat och hållbarhetsarbete inom byggbranschen eller närliggande bransch, som är utbildad civilingenjör, miljövetare eller motsvarande. Intressanta bakgrundsprofiler kan vara miljökonsult inom mark och vatten, hållbarhetsansvarig inom anläggningsindustri eller arbete i byggproduktion med klimat- och hållbarhetsfokus. Du har ett arbetssätt som är lösningsorienterat och driver hållbarhetsfrågorna framåt. Du vill vara med ute i verksamheten, lära känna medarbetare och vara en i laget för att tillsammans hitta sätt att skapa värde inom klimat- och hållbarhet.

 

Du är bra på att kommunicera och kan anpassa ditt budskap till mottagarens kunskapsnivå och behov. Då tjänsten innebär många interna och externa kontakter är det viktigt att du har lätt för att uttrycka dig både muntligt och skriftligt.

 

Placeringsort är med fördel Örnsköldsvik eller Umeå, delvis flexibelt. Resor ingår i tjänsten.

 

Välkommen med din ansökan

Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev och CV. Urval sker löpande. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Gunilla Holmberg på tel: 010-449 0671 eller Linus Andersson på tel: 010-449 3982.

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Umeå, Örnsköldsvik . Publicerat : 3 mars

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Miljö & Naturbruk Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Klimat och hållbarhetschef region – Asfalt och Bergmaterial, Väg och anläggning Norr