Skanska

HR Specialist Lönebildning - Avtal och arbetsrätt – Sundsvall, Stockholm, Luleå m.fl

Skanska utvecklar och bygger ett bättre samhälle med fokus på hållbarhet. Våra medarbetare är vår största tillgång. Vi inom HR stöttar och utvecklar vårt arbete mot målet att verka inom näringslivet som en öppen, ärlig och lyhörd aktör. Just nu söker vi en HR-specialist med ansvar för lönebildning och avtalshantering för yrkesarbetare.

 

Som HR-specialist ansvarar du huvudsakligen för förhandlingar av fasta och branschspecifika prestationsbaserade lönesystem. Du säkerställer att lönebildningen hanteras enligt Skanskas uppsatta riktlinjer och medverkar för att nå organisationens långsiktiga mål. Utöver detta innefattar rollen även förändringsarbete och support i andra kollektiv- och arbetsrättsliga frågor till linjeorganisationens chefer ute i verksamheten.

 

I rollen ligger att representera Skanska som arbetsgivare såväl internt som externt, ett arbete som i många delar bygger på kontakt och samråd med andra aktörer. Befattningen är organiserad inom HR Avtal & Arbetsrätt och du rapporterar till gruppchef för Lönebildning inom Avtal & Arbetsrätt. Resor inom hela Sverige förekommer i tjänsten.

 

Vi söker dig som har kunskap, erfarenhet och ett intresse av arbetsrätt och branschspecifika lönebildningssystem. Du kan också ha likvärdig erfarenhet från andra branscher och roller, dock är det meriterande om du tidigare varit verksam inom byggbranschen. Du är insatt och har erfarenhet av arbete med kollektivavtal inom LO-området. Du har tidigare arbetat arbetsrättsliga frågeställningar, har erfarenhet av facklig samverkan och har en förmåga att hitta lösningar för med- och motpart.

 

Du är engagerad och driven i ditt arbete. Som person är du van vid att arbeta både självständigt och i grupp. Du har god social förmåga, har lätt för att samarbeta samt är intresserad av att driva förbättringsinitiativ kopplat till din roll. I tjänsten förekommer resor och körkort är därför ett krav.

 

Våra ledord och värderingar styr vårt HR-arbete och det är viktigt att det stämmer med dina egna värderingar för att du ska trivas hos oss. Värderingarna innebär i korthet att vi agerar med en hög nivå av transparens och etik, vi bryr oss om människor och miljö, vi drar nytta av mångfald och främjar en inkluderande arbetskultur. Vi är en lärande organisation och delar med oss av våra kunskaper. Vi söker dig som attraheras av våra värderingar och har förmåga att driva dessa frågor tillsammans med dina kollegor!

 

Om du är attraherad av att arbeta på ett företag som bidrar med grön stadsutveckling kan Skanska erbjuda dig ett intressant och stimulerande arbete i ett företag med hög trivselfaktor. Det finns goda möjligheter att utvecklas och växa inom företaget. Som anställd på Skanska får du ta del av bolagets förmåner såsom aktieägande, bra försäkringar, pensionsplan, friskvårdsbidrag och föräldrautfyllnad.

 

Rollen HR-specialist har placering på något av våra kontor i följande städer: Luleå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Gävle, Borlänge, Uppsala eller Stockholm. Är annat närliggande geografiskt område intressant för dig kan annat kontor komma att bli aktuellt. Tjänsten är på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Vid frågor om tjänsten kontakta gruppchef Mattias Flodberg, 010 449 29 82.

 

 

Sista ansökningsdag är 29:e maj - vi ser fram emot din ansökan!

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

Om företaget

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 29 maj . Arbetsort : Hela landet . Publicerat : 11 maj

Kategorier : HR & Organisation


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb HR Specialist Lönebildning - Avtal och arbetsrätt – Sundsvall, Stockholm, Luleå m.fl