Skanska

Hållbarhetsspecialister med fokus på LEED, NollCO2 och hållbarhetssamordning

Vi söker hållbarhetsspecialister med fokus på LEED, NollCO2 och hållbarhetssamordning

 

Skanskas löfte är att bygga ett bättre samhälle. Vi har bestämt oss för att vara den ledande, hållbara samhällsutvecklaren. Vårt arbete utgår från att vi ska vara klimatneutrala år 2045, en vision om nära noll miljöpåverkan och att ta nya initiativ inom social hållbarhet. Tillsammans med kunder, leverantörer och samarbetspartners leder vi utvecklingen för en bättre och mer hållbar framtid.

 

Hållbar affärsutveckling är en enhet inom Skanska Sverige med fokus att tillsammans med linjen driva ett affärsfokuserat hållbarhetsarbete. Vi är cirka 45 specialister inom olika hållbarhetsområden som bidrar till ett hållbart samhällsbyggande. Vi har många spännande projekt som behöver vår hållbarhetskompetens och utökar nu vårt team Hållbara projekt med ytterligare medarbetare. Vi söker flera hållbarhetsspecialister med fokus på LEED och/eller NollCO2 samt hållbarhetssamordning till olika geografier.

 

 

Hos oss blir du en nyckelspelare i vårt hållbarhetsarbete

Du kommer tillsammans med våra projekt att jobba för ökad hållbarhetsprestanda och minskad klimatbelastning. I din roll som hållbarhetsspecialist samordnar du projektens hållbarhets- och certifieringsarbete. Detta gör du genom att kompetensmässigt stödja, rådge och leda projektet i arbetet. I din roll samordnar du hållbarhetskraven som ställs på projektet och arbetar för att krav, mål och ambitioner uppnås. Du är med i tidigt skede och stöttar och ger råd till inblandade inom ditt uppdrag. Du driver och processleder arbetet med projektets hållbarhetsmål i fokus.

 

Rollen som hållbarhetsspecialist är omväxlande och du kommer arbeta både ute på våra arbetsplatser samt från våra kontor. Det är därför viktigt att du är lika bekväm med att jobba operativt med hållbarhetsfrågorna i projektet, som med mer strategiska långsiktiga frågor.

 

Placeringsort är något av Skanskas kontor från Malmö i söder till Umeå i norr. Ett visst behov av resor kan finnas.

 

 

 Du inspirerar, konkretiserar och arbetar strukturerat

För att trivas i rollen som Hållbarhetsspecialist har du 3-5 års erfarenhet av hållbarhetssamordning och har drivit ett antal certifieringsprojekt inom LEED och/eller NollCO2.

 

Vidare värdesätter vi din kommunikativa, strukturella och analytiska förmåga. Du är driven och självgående, samtidigt som du trivs med att vara den sammanhållande länken i projekt där du lyckas nå fram till andra. Du har förmågan att ta egna initiativ, och kan se och kommunicera affärsnyttan med hållbarhetsarbete i projekten.

 

Då tjänsten innebär många interna och externa kontakter är det viktigt att du har lätt för att uttrycka dig både muntligt och skriftligt.

 

Vi är nyfikna att höra mer om dina erfarenheter inom hållbarhet!

 

Sista ansökningsdagen är den senast den 7 december. Vi arbetar löpande med urvalet så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

Har du några frågor om tjänsten, vänligen kontakta Sofie Absér, rekryterande chef tel. 010-449 51 28.

 

Har du frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta Kristina Groth, HR Business Partner tel. 010-449 04 34.

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

Om företaget

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 7 december . Arbetsort : Hela landet . Publicerat : 10 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Hållbarhetsspecialister med fokus på LEED, NollCO2 och hållbarhetssamordning