Skanska

Uppdragsledare Konstruktion Skanska Teknik - Malmö & Växjö

Skanska Teknik är en strategisk teknikresurs inom Skanska Sverige med ca 300 medarbetare. Vi bidrar till ökad teknisk kvalitetssäkring av projekt runt om i landet. Vi deltar i arbetet med effektivisering av hela byggprocessen i nära samarbete med produktionen, från utveckling och anbudsskede till genomförande och teknisk förvaltning.

 

Till kontoret i Malmö och i Växjö söker vi nu två erfarna uppdragsledare inom Konstruktion.

 

Konstruktionsverksamheten inom Skanska jobbar med K-projektering och projektstöd till Skanskas byggprojekt. I Malmö och Växjö arbetar vi främst med projekt i södra och sydöstra Sverige, men vi stöttar även andra Skanskaprojekt runtom i Sverige, ofta i samverkan med konstruktörer i Stockholm och Göteborg. Arbetet sker i nära samverkan med våra specialister inom arkitektur, byggfysik och energi.

 

Vi strävar efter att utveckla specialister inom konstruktion för att kunna stödja Skanskas byggprojekt på bästa sätt. Förutom K-projektering bedrivs forsknings- och utvecklingsverksamhet för att öka den egna och branschens kompetens.

 

Här är dina nya utmaningar

 

Vi söker en erfaren Uppdragsledare med sitt teknikkunnande inom Konstruktion som även har förmågan att se närheten till de andra disciplinerna såsom Arkitektur, Byggfysik och Energi, från ett projekts tidiga skede till produktionsstart samt i avslutningsskedet.  

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är bl.a. att i uppdrag ansvara för att ta fram K-handlingar i program-, system- eller bygghandlingsskedet för olika byggprojekt. Du säkerställer att dialogen med uppdragsgivaren är god och tidplaner, budget och kvalitet för leveranser upprätthålls. I rollen ingår också att planera och genomföra ritnings- och beräkningsarbeten i projekten. Du är projektledaren och vi ser gärna att du även har ett intresse för forsknings- och utvecklingsarbete.

 

Arbetet bedrivs genom samverkan mellan de olika teknikkompetenserna inom Teknik och Hållbarhet och i nära samarbete med olika uppdragsgivare inom Skanska. Vi erbjuder dig arbete i en miljö med hög teknisk kompetens, nytänkande och närhet till produktionen samt goda utvecklingsmöjligheter inom ett stort byggbolag.

 

Närheten till våra beställare och till produktionen är i det närmaste unik i branschen. Tillsammans med våra kollegor får vi följa projekten vi arbetar med vilket ger oss en spännande arbetsmiljö och stora utvecklingsmöjligheter. I detta ligger mycket av vår styrka och drivkraft.

 

Dina erfarenheter och egenskaper

 

Vi söker dig med minst 5 års erfarenhet från en roll som konstruktör och minst 3 års erfarenhet av att handlägga/uppdragsleda K-projektering. Du planerar och genomför ritnings- och beräkningsarbeten men granskar även dina kollegors arbete.

 

Det är viktigt att du värdesätter ett bra samarbete i teamet och har förståelse för att samverkan är viktigt för framgångsrika projekt. Din sociala förmåga är viktig i relationen till både kunder och kollegor. Att vara utåtriktad och relationsskapande är en klar fördel i den här rollen och vi ser gärna att du gillar att presentera och sälja idéer till andra.

 

Om du kan kombinera att vara empatisk och lyhörd med att klara av att argumentera för din sak och ta ställning i sakfrågor är det ett vinnande koncept. Du är strukturerad och gillar ordning och reda och vi tror också att du är en fena på att kommunicera.

 

Varför Skanska?

 

Vi vågar sticka ut hakan och säga att vi är ett företag som verkligen lever efter våra värderingar, och satsar på våra medarbetare. Är du rätt för oss kommer vi att ge dig bra förutsättningar för att utvecklas.

 

Ta chansen, sök tjänsten!

 

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval så ansök redan idag, dock senast den 18 augusti 2019. För att garantera en säker och rättvis rekryteringsprocess tar vi inte emot ansökningar via e-mail eller post.

 

Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta Stina Nilsson 010-449 54 63 (Malmö) eller Fredrik Davidsson 010-449 37 21 (Växjö). Pga. semester v28-31 kommer vi inte kunna svara på frågor förrän v32.

 

 

Additional Information

  • Location: Malmö, Skåne, Sweden
  • Additional Locations: Växjö, Kronoberg, Sweden
  • Schedule: Heltid
  • Employee Status: Tillsvidare

Statements

  • About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 43 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 18 augusti . Arbetsort : Malmö . Publicerat : 8 juli

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Uppdragsledare Konstruktion Skanska Teknik - Malmö & Växjö