Skanska

Ekonomichef till Skanska Öresund AB

Vill du vara med och skapa framtidens kontor?

Framtidens arbetsplatser är under omformning. Nya sätt att arbeta och mötas, förändrade samarbetsformer, snabb teknikutveckling och ett allt större fokus på hållbarhetsfrågor är några av alla de faktorer som påverkar våra kunders behov. Vår ambition är att vara den ledande utvecklaren på de marknader vi verkar, och vi vet att våra medarbetare är nyckelfaktorn i att nå dit. Det är där du kommer in.

 

Din vardag

Som Ekonomichef på Skanska Öresund kommer du med din kunskap inom ekonomi och finansiell styrning bidra till att företaget når både kort- och långsiktiga mål. Skanska Öresund agerar självständigt på sin marknad och du kommer ha ett viktigt ansvar som bollplank till både VD och kollegor när det kommer till finansiella, redovisnings- och affärsutvecklingsfrågor. Du kommer ansvara för koncernredovisning och den finansiella och legala rapporteringen vilket innebär att ta fram kvartals- och årsbokslut samt säkerställa regelefterlevnad enligt IFRS och andra lagliga krav som gäller.

 

I denna roll kommer du ha personalansvar för en controller och samarbeta nära med den centrala ekonomifunktionen som hanterar det löpande redovisningsarbetet och arbetet med hyresavisering. Som Ekonomichef på Skanska Öresund rapporterar du till VD och bidrar till utveckling av företaget som en aktiv medlem av ledningsgruppen och du kommer också delta i den centrala ekonomifunktionens ledningsgrupp. Det finns ett väl fungerande samarbete och utbyte med övriga ekonomichefer i den nordiska organisationen. Rollen är placerad på Skanska Öresunds huvudkontor i Malmö.

 

Du erbjuds en möjlighet att arbeta i en mindre, agil enhet och som är en del av en stor koncern vilket medför ett decentraliserat arbetssätt med korta beslutsvägar och möjlighet till utveckling och samtidigt med tillgång det stora företagets fördelar.

 

Sammanfattningsvis innebär rollen följande arbetsuppgifter:

• Hantera ekonomisk styrning, uppföljning och analys

• Ansvara för koncernredovisning (månads-, kvartals- och årsrapportering)

• Planera och leda arbetet med budget och prognoser

• Bidra med ekonomisk kompetens och stöd vid investering i och uppföljning av kontorsprojekt.

• Delta vid fastighetstransaktioner och värderingar

• Ansvara för juridisk och operativ bolagsstruktur, inkomstskatt, moms samt att ha löpande kontakt med revisorer och skattekonsulter

• Löpande utvärdera hyresgäster och strategiska leverantörer

• Aktivt delta i utveckling av IT och våra processer inom ekonomi

• Personalansvar för en controller

 

Vilka är vi?

Skanska Öresund är en del av Skanska Commercial Development Nordic (CDN). Vi strävar efter att vara ledande när det gäller att utveckla och leverera hållbara lokaler som bidrar till våra kunders framgång, och vi vet att välmående, glada, innovativa kollegor som stöttar varandra är bästa sättet att nå dit. Därför prioriterar vi att väva in aktiviteter som främjar hälsa, relationsbyggande och kreativitet i vårt arbete.

 

Du kommer att ha ca 20 engagerade kollegor i bolaget som ser fram emot att tillsammans med dig få utforska nya idéer, initiativ och skapa framgångar som ett team. Du rapporterar till vår VD, sitter med i den lokala ledningsgruppen och jobbar tätt ihop med vår skickliga controller, som du har personalansvar för. Vidare deltar du i den centrala ekonomifunktionens ledningsgrupp för CDN, och samarbetar löpande med kollegor i den centrala ekonomifunktionen.

 

Utöver ditt närmaste team kommer du ha många kunniga och engagerade Skanskakollegor att tillgå om du behöver stöd i en fråga. Samtidigt har du stort mandat och det är nära till besluten.

 

Är du en nyfiken relationsbyggare som är lika passionerad kring att djupdyka i siffror som att jobba nära affären?

Vår nya kollega leder och skapar resultat genom sin nyfikenhet, ödmjukhet och sin förståelse för både siffror, affär och människor.

 

Vi söker dig med akademisk utbildning inom ekonomi och redovisning och med mycket goda kunskaper samt erfarenhet av att arbeta med redovisning, bokslut, rapportering, moms och skatt. Om du har erfarenhet från koncernredovisning, fastighetsbranschen och har jobbat med internationella redovisningsstandarder är det en fördel. Du talar och skriver engelska flytande.

 

Självklart har du kompetens och ett affärsmannaskap att hantera och kommunicera Skanskas mål och visioner, samt förmåga att utifrån ett strategiskt perspektiv utveckla processer inom ekonomiområdet.

 

Du är en engagerad och prestigelös person som gillar att vara nere i detaljerna och att vara operativ i det som är basen. Du har lätt för att bygga nätverk och interagera med andra och tycker om att arbeta i team som präglas av öppenhet och ärlighet, där du bidrar till en inkluderande och positiv arbetsmiljö.

 

Kontakta oss!

I denna rekrytering samarbetar vi med AIMS International. Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan, bestående av CV och personligt brev, så snart som möjligt. Alla ansökningar och kontakter hanteras konfidentiellt. Har du några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Louise Brondin Månsson, +46 76 328 30 80 eller louise@aimsinternational.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 9 december . Arbetsort : Malmö . Publicerat : 16 november

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Ekonomichef till Skanska Öresund AB