Skanska

Digital strateg Stora projekt – Stockholm/Göteborg

Digital strateg till Stora Projekt

Vill du vara en nyckelspelare i utvecklingen av Skanska Stora projekt och hjälpa oss nå vår vision om att vara Sveriges i särklass bästa aktör för stora infra- och anläggningsprojekt?

I så fall passar du i rollen som digital strateg hos oss!

 

I rollen som digital strateg kommer du leda, styra och samordna digitala arbetssätt i vår verksamhet Stora Projekt men även aktivt delta i den digitala utvecklingen inom verksamhetsgren Väg och anläggning.

 

Skanska Stora projekt har två regioner – väst och Stockholm – med ansvar för Skanskas större anläggnings- och infraprojekt i Sverige. Vi har kompetenta och engagerade medarbetare vars välbefinnande och säkerhet är prioriterat. Vi bygger broar, tunnlar samt väg- och järnväg. Projekten är i regel stora med ordervärden mellan 100 Mkr och 3 Mdkr och är betydelsefulla för att lösa framtidens utmaningar samt skapa en trygg och trevlig miljö

 

Arbetsuppgifter

Som digital strateg på Skanska är du ett viktigt stöd till vår projektering och produktion när det gäller att bidra med djupare förståelse för hur digitala verktyg kan bidra till mer effektiva projektprocesser. Du kommer ingå i en verksamhetsstödjande funktion och vara en del av Utvecklingsgruppen. Utvecklingsgruppen ansvarar för att driva utvalda strategiska förbättringsinitiativ, men har också en stöttande funktion inom områdena kvalitet och digitalisering.

 

Du kommer att arbeta i alla olika faser av byggprocessen – från utvecklingsarbete och tidiga anbudsskeden till projektering och produktion. Du vägleder och stöttar projektens digitalsamordnare och datasamordnare till att skapa rätt förutsättningar för kalkyl, planering och produktion. Du kommer ges möjlighet att bredda bredden men också att ligga i framkant i utvecklingen inom digitalisering i byggbranschen.

 

Inom Skanska har vi olika upparbetade nätverk inom digitalisering och där är du med och aktivt bidrar till att dela erfarenheter och kunskaper. Rollen har många kontaktytor och du kommer arbeta nära projekterings- och installationsledare, planeringsspecialister och produktionspersonal.

 

Resor förekommer i tjänsten.

 

Är du den vi söker?

För att vara framgångsrik i rollen som digital strateg behöver du en förståelse för byggprocessen och dess olika delar samt brinna för digitaliseringen och dess möjligheter. Du bör ha minst 5 års erfarenhet från byggproduktion. Du bör också ha erfarenhet från modellbaserad projektering/produktion (exempelvis programvaror från Autodesk, Tekla eller Bentley). Kunskaper inom Microsoft Power Platform (exvis Power BI) samt kunskap kring drönarteknik, VR och AR är meriterande. Vi ser gärna att du har en byggteknisk utbildning som exempelvis högskole- eller civilingenjör.

 

Givetvis är du serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med olika människor och gillar att skapa engagemang.

 

Vad kan Skanska erbjuda dig?

Hos oss på Skanska blir du en del av ett företag som bygger morgondagens hållbara samhälle. Vi lovar våra medarbetare ständig utveckling och du kommer ha möjlighet att lära av dina kollegor över hela Sverige för att utvecklas i din roll, eller mot nya arbetsuppgifter. Du kommer även ta del av våra många förmåner, till exempel aktiesparprogram, friskvårdsbidrag mm.

 

Ansök senast den 31 mars 2023

Vi gör löpande urval så vänta inte med att söka!

 

Har du frågor kring tjänsten så är du välkommen att kontakta Robert Sturk Utvecklingschef tel: 010-448 44 96 eller Camilla Arnkil HR Business Partner tel: 010-448 41 20.

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 mars . Arbetsort : Göteborg, Stockholm . Publicerat : 24 februari

Kategorier : Bygg & Anläggning Data & IT Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Digital strateg Stora projekt – Stockholm/Göteborg