Skanska

Controller IT - Stockholm/Malmö

Skanska Sveriges ekonomifunktion har som uppdrag att stödja samtliga verksamheter med redovisning och rapportering, styrning och analys samt ekonomiadministration. Controlling Staber är en nybildad funktion inom ekonomi som stöttar samtliga supportfunktioner däribland IT, Teknik och Inköp.

 

Till vår ekonomifunktion söker vi nu en erfaren Controller IT som tycker om utveckling och analys

Skanska Sverige IT levererar tjänster och stöd till hela Skanska Sveriges projekt-, affärs- och stabsverksamhet. Som Controller IT ansvarar du för att stötta IT:s ledning i uppföljnings- och ekonomistyrningsfrågor, med fokus på värdeskapande, kvalitet och hållbarhet. Detta gör du tillsammans med dina fem kollegor inom Controlling Staber samt i nära samverkan med verksamhetschefer inom IT-organisationen.

 

I rollen som regioncontroller IT ingår att:

• Ansvara för Skanska Sverige IT:s ekonomiska rapportering avseende prognos, budget och bokslutsarbete

• Stötta verksamheten med ekonomisk analys samt ekonomistyrning

• Ha en aktiv roll i IT:s ledningsgrupp

• Driva förbättringsarbete avseende processer, metoder och verktyg, t ex digitalisering

 

Förutom arbetet med IT arbetar du tillsammans med övriga kollegor inom Controlling Staber, för att förbättra våra arbetssätt, utveckla våra system, höja kvalitén på den ekonomiska informationen samt förflytta och utveckla oss som controllers.

 

Tjänsten är placerad i Stockholm eller Malmö och du rapporterar till Funktionschef Controlling Staber.

 

Kontinuerlig förbättring och verksamhetskontroll är din grej!

Du har ett intresse för verksamhetsfrågor och affären samt en vilja att bidra med ett värdeskapande arbete både utifrån verksamhetens och ekonomifunktionens perspektiv.

 

Vi ser att du har minst fem års kvalificerad yrkeserfarenhet inom ekonomi och en högskoleexamen inom företagsekonomi eller motsvarande eftergymnasial utbildning.

 

Goda kunskaper i Excel är en förutsättning och har du erfarenhet av att arbeta med Oracle är det meriterande. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med ekonomi för en IT-organisation.

 

Som person är du engagerad och arbetar systematiskt och noggrant. Du är självgående och tar gärna initiativ till egen analys samt bidrar till att utveckla ekonomiarbetet inom IT. Här får du nytta av din sociala och pedagogiska förmåga som möjliggör ett effektivt samarbete med verksamheten.

 

Ansök redan idag eller senast den 4 juni!

Varmt välkommen med CV. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Emma Söderström, på telefonnummer 0768-64 51 56 eller e-post emma.soderstrom@skanska.se.

 

Välkommen med din ansökan!

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : För 9 timmar sedan . Arbetsort : Malmö, Stockholm . Publicerat : 15 maj

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Data & IT Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Controller IT - Stockholm/Malmö