Östersunds kommun

Systemadministratör till Lärcentrum

Social-och arbetsmarknadsförvaltningen är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen är indelad i tre sektorer. En av sektorerna är sektor kompetens, arbete och försörjning där Lärcentrum ingår. Inom sektorn finns också enheterna Arbetsmarknadsenheten och Försörjning. Inom sektorn arbetar ca 85 medarbetare.

 

Lärcentrum har det samlade ansvaret för all vuxenutbildning i Östersunds kommun, vilket omfattar beställning av vuxenutbildning samt infrastruktur för vuxnas lärande. Lärcentrums huvuduppgift är att vara en mötesplats för vuxnas lärande, en mäklare av utbildning som matchar arbetslivets behov av kompetens och en motor för lokal och regional utveckling genom bland annat kompetensförsörjning och innovativa utbildningar. Cirka 4 000 elever studerar årligen via den kommunala vuxenutbildningen i Östersund. Östersunds kommun har idag avtal med åtta externa utbildningsanordnare som ansvarar för genomförande av utbildning inom ramen för den kommunala vuxenutbildningen

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast.

 

Arbetsuppgifter

Som systemadministratör hos oss kommer du arbeta med mycket mångskiftande arbetsuppgifter inom ramen för vårt elevadministrativa arbete. Du kommer att arbeta med olika typer av registreringar som exempelvis kurs- och elevregistreringar samt registrering av underlag för betygshantering. Från vårt elevadministrativa system kommer du ta fram data och sammanställa nödvändiga rapporter och statistiskt underlag. Som systemadministratör kommer du vara enhetens kontaktperson mot vår systemleverantör. Tillsammans med leverantör av system, utbildningsanordnare och tillsammans med övriga medarbetare på enheten kommer du arbeta med att bygga upp systematiska strukturer. Du kommer ha ett nära samarbete med rektor, kommunens utbildningsanordnare och med övriga medarbetare på enheten. Du ansvarar för interna introduktioner och utbildningar i det elevadministrativa systemet. I arbetet ingår även att svara på frågor via mejl, telefon och via besök från kommunmedborgare som har frågor om vuxenutbildning. Du kommer ingå i ett mindre team på enheten tillsammans med övriga administratörer.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som lockas av rollens bredd och som gillar att lösa problem. Du är noggrann, ansvarstagande och flexibel. Du har en avslutad gymnasieutbildning gärna inom administration och har du även en eftergymnasial utbildning inom exempelvis IT eller systemvetenskap ser vi det som meriterande. Arbetet förutsätter att du har mycket goda kunskaper i Excel och att du har en mycket god IT vana där du är duktig på att sätta dig in i nya system.

 

Intresserad?

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan snarast!

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Magnus Andersson

063-14 49 92

nås via Kundcenter

Fackliga kontaktpersoner

063143000

 

Sista ansökningsdag

2023-09-27

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 27 september . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 11 september

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Systemadministratör till Lärcentrum